понеделник, 24 септември 2012 г.


Пълнолуние в Овен на 30 септември 2012г.

Всеки месец по време на пълнолуние имаме възможност да реализираме или завършим проект, който сме започнали по време на предишното новолуние.
Аспектите, които луната образува с другите планети показват, че това пълнолуние ще донесе на всички много интензивни емоции.
Имаме Слънце във Везни: взаимоотношения, партньорства, баланс и справедливост в опозиция на Луна, която е в точенсъвпад с Уран в Овен: действие, индивидуалност, кураж. С други думи – трябва да намерим равновесие между нашата индивидуалност и взаимоотношенията ни с другите. Уран внася елемент на изненада в цялата картинка, защото е планетата на непредвидените неща и на иновациите. А сега нека добавим и Плутон, който образува напрегнат аспект и към трите небесни тела: Слънце, Уран и Луна. Плутон е планетата на дълбоките промените и трансформациите.

Без да драматизирам мога да кажа за това пълнолуние: очаквайте неочакваното, с елементи на трансформация.
Ще научим нещо, без да сме подготвени, което ще ни накара да действаме и което ще ни промени. Опитайте се да запазите равновесието си и да не се поддавате на прибързани емоционални действия, всичко ще бъдат свръх емоционални.

Пълнолунието ще ни предостави възможности за промяна, но дали ще сме готови да рискуваме, да изоставим сигурното и познатото, за да опитаме нещо ново – зависи изцяло от нас. Нова работа, нова връзка, нов град, където да се преместим - дали ще предприемем действието или от страх пред неизвестното ще останем на работата, която не ни удовлетворява, във връзката, която не ни носи нищо?

Сега е момента да приключим с това, което не ни е от полза вече и не ни позволява да вървим напред. Начина, по койтоПлутон действа е доста суров. Той унищожава всичко старо и ненужно до основи, за да започне на чисто и изгради нещо напълно ново. По-добре е да се отпуснем по течението на случващото се и да наблюдаваме за нови възможности. Искаме или не – Плутон ще ни научи на уроците, на които е решил.

Добър момент е да си зададем въпроси като: Искрен ли съм със себе си? Удовлетворява ли ме работата, на която съм в момента? Как се чувствам във взаимотношенията ми с другите? Представете си, че имате неограничени възможности - какво щяхте да промените във живота си? 

неделя, 9 септември 2012 г.


Новолуние в Дева – 16 септември 2012г.

Всеки месец по време на новолуние имаме възможност да преразгледаме живота си и да поставим ново начало там, където преценим, че е необходимо. Този месец новолунието е в зодия Дева. Девата е перфекционалистът на зодиака, а когато се стремим към перфекционизъм лесно можем да станем прекалено критични, към себе си и към другите. Подходящ момент е по време на това новолуние да се вгледаме в начина си на мислене, за да видим дали е така. Ако открием, че прекаляваме с критиката – нека се освободим от този начин на мислене и да приемем, че когато вървим по своя път на развитие е нормално понякога да правим и грешки. Така, чрез правенето на грешки ние се развиваме и израстваме.

Други характеристики на Девата са: организираност, подреденост и дисциплинираност – ако това са черти, които бихме искали да имаме – сега е момента да изявим намерение. Енергията на новолунието ще ни помогне да ги приложим  в ежедневието си с лекота.

Знакът Дева отговаря за физическото тяло. Ако от дълго време се каним да започнем нова диета, нов начин на здравословно хранене или да започнем да спортувате – можем да започнем от 16-ти септември. Марс – планетата на действието, която е в позитивен аспект към новолунието, също ще ни подкрепи.

Каквото и ново начинание да започнем сега, то ще бъде планирано прецизно, тъй като новолунието е в Дева, ще бъде договорено до най-малкия детайл  – Меркурий – планетата на комуникацията е в Дева и ще бъде реализирано бързо, защото Марс – планетата на действието е в положителен аспект с новолунието.  
Успех!