петък, 26 октомври 2012 г.


Пълнолуние в Телец на 29 октомври 2012г.

Всеки месец по време на пълнолуние имаме възможност да реализираме или завършим проект, който сме започнали по време на предишното новолуние.

Нека всеки от нас си направи проверка – дали това, което представлява външния ни свят е в хармония с вътрешния ни свят. Пълнолунието представлява опозиция между Слънцето и Луната: външния свят – срещу вътрешния т.е. нека да намерим баланса между външния и вътрешния ни свят. Към кои сфери ще бъде насочено това балансиране ни показват знаците, в които попадат Слънцето и Луната за всяко конкретно пълнолуние. На 29 октомври 2012г. Слънцето е в Скорпион, а Луната в Телец.

Телец е земен знак, здраво стъпил на земята, обмисля много добре всяко нещо преди да действа, при него нещата стават бавно, но за това пък с гаранция за успех и стабилност. Телецът се свързва със физическите ни сетива, както и с парите. Скорпионът е воден знак, дълбоко емоционален. Свързва се с нашето подсъзнание, самоконтрол, трансформация, намиране на истината, разгадаване на тайни. Това са две много различни енергии – едната е спокойна, земна и практична, докато при другата няма нищо спокойно, а се търси докато не се стигне до дъното и не се извади на яве това, което трябва да бъде трансформирано в нещо ново и по-добро.

Това пълнолуние ни дава възможност да балансираме физическите и емоционалните ни нужди. Успеем ли да ги балансираме, така ще станем много по цялостно и пълноценни. Баланс между грижата от която имаме нужда самите ние и това от което имат нужда другите, баланс между моите пари и парите на другите.

Слънце в Скорпион – изисква от нас да бъдем честни към себе си и към другите. Сатурн, сериозната планета на уроците, на консерватизма и ограниченията е застанала точно до Слънцето в момента. Това подсилва необходимостта да погледнем всичко в нас и извън нас с един откровен поглед. Щом Сатурн присъства тук в това пълнолуние – искаме или не – пред нас ще се разкрият истини, които ще ни принудят, да си научим урока, който имаме да учи.

Нека си отговорим честно на въпроси, като: Какво е важно за мен самия в живота ми сега? Къде концентрирам енергията си и полезно ли е това за мен? Къде инвестирам парите си, времето си? А след това нека се освободим от това, което вече не ние е нужно и ни пречи да продължим напред!

петък, 12 октомври 2012 г.


Новолуние във Везни - 15-ти октомври 2012г. 

Всеки месец по време на новолуние имаме възможност да преразгледаме живота си и да поставим ново начало там, където преценим, че е необходимо. Този месец новолунието е във Везни, едно много позитивно новолуние. 

Везни носи със себе си баланс, хармония и красота. Везни отговаря за взаимоотношенията. Ако миналия месец по време на новолунието в Дева имахме възможност да подредим и разчистим живота си от всичко старо и ненужно, сега е време да се фокусираме върху взаимоотношенията си – лични и професионални. Със Сатурн (планетата на отговорността) и Меркурий (планетата на комуникацията) в Скорпион – няма как да избегнем сериозните разговори и няма да остане нито една тайна неоткрита. Като прибавим и Марс (планетата на действието) в Стрелец – разговорите ще са с откровеност граничеща с нетактичност. За това, нека спрем за момент и се вгледаме във взаимоотношенията, които имаме в момента с околните. Ако се чувстваме недооценени от любимия човек, ако даваме всичко от себе си, но въпреки това, той/тя сякаш не вижда това, което правим за него, то нека поспрем за момент. Нека се опитаме да бъдем максимално откровени, когато си отговаряме на въпроса: ” Той/тя помолил/а ли ме е за това, което правя, дали наистина има нужда от това което правя за него/нея?” Подобни въпроси може да си зададем не само за личните ни взаимоотношения, но и за връзките ни с колеги, приятели, роднини.

Позитивната енергия на новолунието е подсилена от подкрепата на Юпитер – планетата на късмета и разширението. Този аспект добавя оптимизъм и ентусиазъм. Бъдете отворени за нови запознанства, нови възможности – както в личен, така и в професионален план. Все пак бъдете осъзнати в оптимизма си, защото Юпитер е ретрограден и са възможни недоглеждания в детайлите. Може да ви обещаят нещо, което в последствие да се окаже неизпълнимо. И то не защото човекът е искал да ви излъже, а защото не е имал цялата информация в момента, когато ви е дал обещанието. 

Сатурн – тази сериозна планета на отговорностите и реализма образува позитивен аспект с Нептун – планетата на духовността и мечтите. Това ни дава знак, че може да направим мечтите си реалност. Това може да не стане моментално, но бихме могли да поставим началото на реализирането им, сега по време на новолунието на 15-ти септември 2012г.