понеделник, 26 ноември 2012 г.


Пълнолуние в Близнаци  – 28 ноември 2012г.

На 28 ноември имаме пълнолуние съчетано с лунно затъмнение. Пълнолунието е в Близнаци и неговата интензивност ще е по-силна от обикновено пълнолуние. Ефектът му ще бъде в продължение на 6 месеца. Това е период на големи промени в живота на всеки от нас.

Близнаци е въздушен знак, свързан е с интелекта, комуникацията и разнообразието. Слънцето е в Стрелец и е в опозиция на Луната, както по време на всяко пълнолуние. Стрелец е огнен знак, той е идеалист, готов да обиколи света и да защити с цялото си сърце това, в което вярва.

Ето я и темата на това пълнолуние: да намерим баланса между това, което знаем и разбираме с интелекта си и това, в което вярваме със сърцето си.  

Луната съвпада със Юпитер – това дава разширение на емоциите и на съзнанието ни. Венера (любов, взаимоотношения, пари) е в съвпад със Сатурн (стабилност, дисциплина, ограничения). Това съчетание дава вероятност за прекратяване на някои от връзките ни или преминаването им на друго, много по-отговорно ниво. В същото време Марс планетата на действието ще е в съвпад с Плутон планетата на трансформацията – това е доста «взривоопасна» комбинация, която носи вероятност за противоречия. Съветът ми е да не се прибързва с вземане на сериозни решения в дните около 28 ноември. Не разполагаме с цялата необходима ни информация, а и периодът е силно емоционален.

Имаме на разположение подкрепата на звездите, а от нас се изисква само да отделим време и да преразгледаме живота си. Да си отговорим честно на въпроси като: Дали това, в което съм научен да вярвам от обществото е вярно за мен самия? Дали това, което другите смятат за правилно ми носи радост и спокойствие или го правя просто защото така трябва? И нека се опитаме да си отговорим не само с разума си, но и със сърцето си - да почувстваме правилния отговор за нас самите.

Винаги имаме избор да променим това, което не ни харесва. Стига да искаме всичко е възможно. Това не са само клишета – това е самата истина и всеки, който е намерил смелост да опита, знае че е така.

събота, 10 ноември 2012 г.


Новолуние в Скорпион – 14 ноември 2012г.

Новолунието този месец е по-специално – съчетано е със слънчево затъмнение. Такова събитие се случва 2 пъти в годината и винаги е заедно с последващо лунно затъмнение на пълнолунието, през същия месец. Въздействието му ще бъде през следващите 6 месеца, а не както е на обикновено новолуние – 1 месец. То е и много по-силно емоционално в сравнение на обикновено новолуние. На такова новолуние със слънчево затъмнение ние научаваме информация, която е неочаквана за нас и която би ни подтикнала да реагираме незабавно. Но е по-добре да се изчака и да не се правят сериозни промени, да не се взимат важни решения в периодите около новолуние със слънчево затъмнение. Нямаме цялата информация на разположение и е възможно да действаме прибързано и под въздействие на силни емоции, за което в последствие да съжаляваме. Меркурий – планетата на комуникацията и информацията е ретроградна до 26-ти ноември, което е допълнителен знак да се изчака и да не се взимат прибързани решения.

Новолунието е в Скорпион, този зодиакален знак е характерен с дълбоки емоции, за него е важна истината – дори и тя да не е приятна. Скорпион е знак на трансформацията – разрушаване на всичко старо и ненужно, за да бъде направено място на новото. Ето такава ще бъде и енергията на това новолуние. Отново ни се дава възможност за трансформиране на всичко старо и ненужно – като страх, стари емоционални рани. Ако успеем честно да се вгледаме в себе си и открием това, от което се страхуваме или не харесваме в себе си – това е първата стъпка към промяната. 

Сатурн – строгата планета на кармичните уроци, също е в Скорпион – това подсилва още повече енергията на новолунието и не ни дава възможност да се измъкнем, от урока, който имаме да учим. Няма как да се направим, че не виждаме проблема в комуникацията с даден човек или повтарящата се ситуация в живота ни. Истината излиза на яве – такава е енергията на това новолуние. Време е да се потрудим и да свършим малко работа сами със себе си – ако искаме да продължим напред и да сме в синхрон с повишаващите се вибрации на нашата планета. Време е да повиши и ние своите, като се освободим от всичко негативно, като го приемем и го трансформираме с любов в позитивно.