сряда, 23 януари 2013 г.

Пълнолуние в Лъв на 27 януари 2013г.


Пълнолунието е време, което е подходящо за приключване на вече започнати неща, за освобождаване от ненужни навици. Знакът в който е Луната показва, къде можем да насочим вниманието си и да "претърсим" за нещата, които вече не са ни от полза. Този месец Пълнолунието е в Лъв. В астрологията Лъвът се свързва с начина, по който изразяваме себе си, с истинската любов, с вътрешното ни дете, но също и с егото ни, с драматизиране на нещата. Можем да се вгледаме в себе си и да видим - действията ни под въздействие на егото ни ли са? С какво свързваме истинската любов? Дали не драматизираме повече от необходимото, за да ни обърнат внимание?  

Тъй като Луната отговаря за нашето минало – възможно е да се появят хора, с които сме имали любовни отношения в миналото ни. Ако с тях се появят и стари емоционални рани – излекувайте ги, като простите, както на човекът, който смятате, че ви е наранил в миналото, така и на себе си. Отделете малко време и си спомнете, как сте се забавлявали в детството си? Направете го отново, забавлявайте се, свържете се с детето във вас.

Слънцето е в опозиция на Луната, както винаги по Пълнолуние и е във Водолей. Водолей се свързва с интелекта, с нестандартното мислене, с равенството между хората. Дава ни се възможност да намерим баланса между интелекта и сърцето, между егото и състраданието, между Аз и Ние.

Сатурн – планетата на отговорността и ограничението образува напрегнат аспект едновременно с Луната и Слънцето. Това означава, че дори и да не ни се иска да се вслушаме в тихия глас на сърцето си, Сатурн ще намери начин да ни накара да научим урока си. Ще ни накара да помислим и върху това, че всички сме едно цяло. Ще ни накара да поемем отговорност, както за себе си, така и за отношението ни към другите.

Уран – планетата на непредвидените събития и Юпитер – планетата на късмета, също аспектират Пълнолунието, но с положителни аспекти. Това ще внесе еуфория и приятни емоционални изненади към атмосферата на Пълнолунието.

От октомври миналата година Юпитер започна своето ретроградно движение, т.е. нейното влияние върху нас беше слабо. Ако сте си мислили, че късметът ви е изоставил – подгответе се за действия – защото на 30-ти януари Юпитер отново ще е с директно движение и ще ви се стори, че късметът ви се е върнал. 

От 30-ти януари до 18-ти февруари 2013г. звездите ни дават възможност за действие, с цялата си подкрепа, защото в този период всички планети ще са с директно движение. Това се случва рядко и за тази година е единствения такъв период. Така че, възползвайте се от него максимално! 

събота, 5 януари 2013 г.


Новолуние в Козирог – 11 януари 2013г.

Всеки месец по време на новолуние имаме възможност да поставим ново начало в живота си. През първия месец на Новата 2013 година новолунието е в зодиакалният знак Козирог. Това е земен знак, който се характеризира с това, че е много отговорен, изключително амбициозен и практичен знак. Когато се изисква от Козирог да направи нещо, ще му отнеме време да се подготви, но резултатът ще е много стабилен и траен.

Като добавим към Луната и Слънцето, Венера, Меркурий и Плутон, които също са в Козирог – се получава доста силно влияние на характеристиката на този зодиакален знак. Комуникацията ни ще е разумна. Взаимоотношенията ни с другите ще са отговорно, отношението ни към парите – също. Ще бъдем подтикнати да поемем лична отговорност за живота си, а не да прехвърляме вината на другите. Да станем по-дисциплинирани, както в действията си, така и мислите си. Управителя на Козирог е планетата Сатурн – планетата на уроците, които имаме да научаваме в този живот, ще е необходимо да се потрудим, за да реализираме целите си. Може постигането да не стане с лекота, но пък ще станем по-мъдри от опита, който ще натрупаме. 

Козирог не е много по емоциите, той по-скоро ги прикрива дълбоко в себе си т.е. атмосферта няма да е много емоционална, а по-скоро рационална и земна.  
Нека поставим една стабилна и разумна основа на плановете ни за 2013 година!