неделя, 24 март 2013 г.

Пълнолуние във Везни - 27 март 2013г.


Пълнолунието е време, в което започваме да виждаме плодовете от новите идеи, които сме посадили на предишното Новолуние. Това е време за завършване на нещата.

Докато по време на предишното Новолуние атмосферата беше доста лека, то сега на 27-ми март и през следващите 2 седмици ще ни се наложи да действаме. Луната е в опозиция на Слънцето и Венера. Емоции свързани с финанси вероятно ще има, но основния фокус на това Пълнолуние ще е любовните взаимоотношения. Луната, която е  във Везни и управлява нашите емоции, чувства и инстинкти ще трябва да се справи сама с Венера, Слънце, Марс и Уран, които са застанали в Овен - противоположния й знак. Очаквайте изненадващи събития в този период в сферата на личните взаимоотношения - това го гарантира Уран, който е най-ексцентричната и непредсказуема планета. 

По време на Пълнолуние научаваме неща, които не сме осъзнавали до тогава. Но щом вече сме узнали за тях се налага да вземем решение и да предприемем действие. Нашите вътрешни чувства представени от Луната във Везни са в конфликт с тези 4 планети в Овен. Новолунието преди 2 седмици фокусира цялата си енергия, за да ни научи на любов към самите себе си. А сега трябва да преразгледаме взаимоотношенията с близките си и да си отговорим на въпроса – получавам ли толкова любов, колко давам? Получавам ли уважението, което заслужавам във връзката си? Отговаря ли на емоционалните ми нужди тази връзка?

Едва ли ще е лесно да си отговорим на тези въпроси. Луната (вътрешния ни глас)  може да ни казва едно, но Слънцето – (аналитичния ни ум)  застанало толкова близо до Венера – може би казва съвсем друго. В същото време Марс и Уран ни подтикват към импулсивни действия, без много мислене. Важно е да намерим позитивно приложение на цялата тази енергия, която идва от опозицията на Везни и Овен. Пълнолунието във Везни ни подканва да направим точно това – да намерим баланса във взаимоотношенията ни с близките хора. 


събота, 9 март 2013 г.

Новолуние в Риби – 11 март 2013г.


Новолуние в Риби – подсилено от още 5 планети в същия зодиакален знак! Звездите насочват вниманието ни към нашите емоции, към състраданието ни един към друг, към мечтите ни. 

Ако сте забелязали през последните седмици нищо от това, което сте планирали не се случва по предвидения от вас начин. Всичко се променя за часове. Положението изглежда хаотично и без никаква посока. Ето защо е толкова важно да обърнем внимание на нашите чувства. Нашите емоции, нашите чувства са най-сигурния радар за определяне на това, което е истина за нас самите. Установим ли връзка с вътрешния ни радар - нищо, което се случва извън нас няма да може да ни подведе. Ако имате да взимате важно решение, задайте си въпроса: ”Да го направя ли или не?” – затворете очи и си дайте минутка, в която да усетите, как бихте се чувствали при единия вариант и как – при другия. Ето това е разликата между разума и сърцето – разума винаги ще намери безброй варианти, накрая се объркваме и не знаем, който е верния за нас вариант. Докато, ако се доверим на чувствата си – отговорът е еднозначен и всеки си го знае за себе си.

Това, че не можем да планираме до последния детайл всичко, не е само заради Меркурий, който е ретрограден до 17-ти март 2013г. Истината е, че живеем в ново време и ако искаме да се чувстваме добре в него е нужно и ние да се подновим. Трябват ни нови начини на действие, защото старите вече не ни вършат работа. Трябва да се научим да се доверяваме на чувствата си и със струпването на 7 планети в Риби, Вселената ни учи точно на това. Колкото повече се вслушваме в начина, по който се чувстваме, толкова по-лесно ще намираме правилния път за самите себе си и с лекота ще продължаваме напред. Новолунието в Риби, ни предлага по-различен подход – предлага ни да приемем всичко, което ни се случва с вярата, че е точно така, както трябва да бъде. Да се научим да очакваме с любопитство и доверие, всяко следващо нещо, което ни предлагат обстоятелствата. И така, лека по лека се учим да живеем в този Нов свят, който започва да се появява. В който е важно да бъдем самите себе си и да живеем и действаме през сърцето си, а не през егото и разума си.

Вярвам, че все повече и повече хора осъзнават, че ние сами създаваме живота си. А тези, които отказват да го приемат е защото не искат да повярват, че те сами са създали живот, който не им харесва и не желаят да поемат отговорност за него. Те започват да страдат и да обвиняват всеки друг, за тяхното нещастие, но не им идва на ум да се вгледат в себе си. А всъщност е толкова лесно – приемаш това, което имаш  в момента, благодариш за него и започваш да градиш новото, което смяташ, че ще те направи по-щастлив още сега, в този момент. Но първата крачка е да осъзнаеш, че всичко в живота ти, зависи само и единствено от теб самия. Обръщаш се към себе си и си задаваш въпроса: «Какво да променя, за да се почувствам по-добре в следващия момент?» Самият факт, че задаваш въпрос – променя съществуващата ситуация, защото даваш възможност на безброй вероятности да се проявят и на себе си - да ги видиш. А когато констатираш: «Ето, нищо не се получава така, както на мен ми се иска!» - с това затваряш врата на възможностите пред себе си. За теб няма повече възможности, защото ти заявяваш пред себе си и пред Вселената, че нищо не се получава. Вселената няма право да се намесва в свободната ти воля и проявява точно това - нищо.

Времето, в което живеем се е променило и ако искаме да се държим за стария начин на действие, от страх пред неизвестното – ще получаваме само разочарования, защото действаме от страх и така се ограничаваме. Но ако изберем да действаме с безрезервна вяра, че всичко се случва по един перфектен начин, дори и да не го виждаме в началото – то тогава пред нас ще се разкриват нови и неочаквани за нас възможности, с които ще се обогатява живота ни.

Новолуние в Риби ни дава възможност да се научим да действаме доверявайки се безрезервно на чувствата си и приемайки всяка промяна по пътя ни с любопитство.