неделя, 21 април 2013 г.

Пълнолуние в Скорпион - 25 април 2013г.


Този месец Пълнолуние е в Скорпион и е съчетано с частично лунно затъмнение. Луната е в съвпад с планетата на ограниченията и на уроците, които трябва да научим - Сатурн. Точно срещу Луната и Сатурн са застанали Слънцето и Марс в Телец. Телец се свързва със способността ни да печелим пари, с това което ценим и собствената ни самооценка. Скорпион се свързва с парите на другите, пари от партньорство, това което ценят другите и с трансформацията. Планетата управител на Скорпион е Плутон, той образува позитивни аспекти, както с Луната и Сатурн, така и със Слънцето и Марс. Нека добавим и факта, че затъмненията разкриват истини, за които не сме подозирали, също така символизират завършек - и ето че получихме картината на това Пълнолуние. 

Пълнолунието този месец ще ни докосне дълбоко емоционални и това, което ще научим ще донесе трансформация в живота ни. Нека се върнем към ноември 2012г. и да погледнем дали тогава е имало някакво важно събитие в живота ни - ако се сетим за такова, то можем да очакваме сега неговата развръзка. Участието на Плутон подсилва дълбочината на емоции, които ще ни донесе това Пълнолуние, а Сатурн - ще внесе елемент на ограничение т.е. ситуацията ще бъде такава, че няма да можем да я заобиколим. И Плутон и Сатурн в момента са ретроградни - това ни дава възможност да пренаредим нещата, които не ни харесват, да ги преразгледаме и преосмислим. А най-добрия вариант е да оставим старите грешки в миналото, да вземем само урока от тях, да поемем дълбоко въздух и да продължим напред без излишния товар на миналото. 

Сега ни се дава възможност да се освободим от всичко, което не ни е нужно повече, за да направим място на новото да дойде в живота ни и да продължим нашето развитие. Ако сте забелязали все по-трудно става да планираме живота си, прекалено много несигурност и неяснота има в ежедневието ни. Необходимостта на човек да знае, какво го очаква е напълно естествена. Но точно тази нужда ни задължа в сферата на интелекта и не ни позволява да продължим напред. До сега интелекта е вършил отлична работа, но сега навлизаме в друго време, където всичко се променя толкова бързо, че е трудно да се ориентираме какво се случва и лесно бихме могли да изгубим пътя пред себе си. За това е нужно да се научим да действаме по нов начин, да се доверим на вътрешната си мъдрост и да се вслушваме в интуицията си - тя ще ни ориентира дали сме на прав път. 

Нека се върнем към сферата, към която ни насочва това Пълнолуние - това са парите, как ги печелим, ценностите ни - какво ценим ние, какво ценят другите, собствената ни самооценка. Очакваме ли някой да ни похвали, за да си дадем добра оценка и ние самите? Премълчаваме ли мнението си пред другите от страх да не бъдем отхвърлени? Ние не сме отговорни за постъпките на другите, а само за нашите собствени. Когато осъзнаем това, тогава няма защо да приемаме лично постъпките на другите хора. Когато си позволим да бъдем такива, каквито сме - тогава даваме свободата и на другите - да са самите себе си. 

Позитивния ефектът от това Пълнолуние може и да не го видим веднага, защото подаръците на Сатурн и затъмненията изискват време, за да бъдат осъзнати от нас хората. Пълнолунието иска от нас да бъдем честни със себе си и с другите, да поемем отговорност за живота си и да се превърнем в независими и достойни хора. 

понеделник, 8 април 2013 г.

Новолуние в Овен – 10 април 2013г.


Новолунието този месец е в зодиакалния знак Овен. Новолунието е подходящо за започване на нещо ново в живота ни, а точно това е изключително подходящо, защото е в Овен – първият знак в зодиака! и няма напрегнати аспекти към него от страна на другите планети. Така както природата започва отново да се разлиства и да се показват новите тревички и цветчета – така и за нас хората е подходящо да започнем на ново и на чисто.

Какво е характерно за зодия Овен: упорит и енергичен знак, изпълнен със страст и сила. Овен е огнен знак, който върви право към целта си без да забелязва препятствията по пътя си. Желанието за действие тук е подсилено от планетата Марс, която е в съвпад с Новолунието. Марс ни подканва да бъдем инициативни, да направим реална стъпка към новото в живота ни. Към този съвпад нека прибавим и Венера, която ни насочва, че новото би могло да бъде свързано с нашите взаимоотношения, с личните ни финанси или със собствеността, която притежаваме.

Новолунието този месец ще ни донесе много нови възможности, с които да си докажем на себе си или на другите силата на волята ни, ще ни помогнем да си възвърнем енергията в ежедневието и ще ни накара да влагаме повече страст в това, което правим. Сега е момента да преразгледаме това, което ценим най-много в живота си, да преразгледаме и собствената си самооценка. Възможно е да усетим вътрешно напрежение във връзка с това, което обществото приема за правилно и това, което за нас е ценно и важно.

Едно е сигурно – това Новолуние по един или друг начин, ще ни накара да действаме.
Новолунието в Овен ни казва: време е за действие!