неделя, 19 май 2013 г.

Пълнолуние в Стрелец и лунно затъмнение - 25 май 2013г.


Затъмненията ни предизвикват да действаме, казват ни „ Хайде, направи първата крачка, готов си за нея!”. Те ни помагат да излезем от ситуации, в които сме блокирали и тъпчем на едно и също място прекалено дълго време. Всеки е на различно ниво от своето развитие и реагира по различен начин на ефекта от затъмненията. Някои успяват да хванат вълната и да се придвижат бързо напред, други остават на старото си място и обвиняват силата на стихиите, трети изобщо не разбират, че има движение. Затъмненията ни подлагат на тест, за да видят как се справяме в екстремни ситуации. Както и да изберем да постъпим – със сигурност научаваме по нещо ново за себе си. Трудностите идват при нас не за да ни накарат да страдаме, а за да ни направят по-силни.

Първото затъмнение на 25 април 2013г. във водния знак Скорпион ни накара да преразгледаме емоциите си, на едно по-дълбоко вътрешно ниво. На 10-ми май 2013г. Новолунието в Телец ни приземи в реалността и ни даде възможност да предприемем реални стъпки към новото, за което мечтаем. А сегашното Пълнолуние ще е огненият завършек на тази трилогия от затъмнения. Резултатът от тези 3 поредни затъмнения ще го усещаме в следващите няколко месеци и ще зависи от това, как сме избрали да постъпим в нашата действителност. Защото астрологията само дава насоки, тя не може да извърши промяната вместо нас.

Пълнолунието е в огненият знак Стрелец, известен със своя откровен начин на говорене и с девиза си: „Истината, преди всичко и на всяка цена!”. По правило лунните затъмнения са по-емоционални от слънчевите, а и да не забравяме напрежението от аспекта между Плутон и Уран на 20-ти май 2013г. Като знаем, че затъмненията носят разкрития – то можем да очакваме разкрития на истини, неизвестни до сега, както в личен, така и в обществен план.

Нептун – планетата на заблудите – аспектира Пълнолунието – за това, е добре да се поизчака преди да се действа. Дайте си няколко дни, за да се уверите, че сте събрали всички необходими данни.

Стрелец обича забавленията и приключенията така че, каквото и да научите по време на това Пълнолуние – опитайте се да го превърнете в приключение. Открийте в себе си приключеския дух и любопитството към новите и непознати хора, емоции и места!

Плутон образува точен квадрат с Уран на 20 май 2013г.


На 20 май 2013г. планетата Плутон (трансформация) и планетата Уран (неочаквани събития) образуват точен, напрегнат аспект. В гръцката митология Плутон е богът на подземното царство, а Уран - богът на небето. И двете планети са бавно движещи се, този аспект между тях започна 2012г. и ще продължава до април 2015г., през този период те ще се доближават и отдалечават. Ето защото, когато аспектът между тях е точен, както това ще се случи утре - астролозите очакват неговото въздействие да е по-силно осезаемо. 
В момента Плутон е в Козирог, от 2008 до 2023г. ще бъде там. Плутон е планетата на трансформацията, на смъртта, последвана от ново раждане, на прераждането, на разрушението до основи на това, което вече е старо и ненужно. Козирог символизира институциите, индустрията, католическата църква, корпорациите, властта по принцип, всякакви структури, материалните цели, старите възгледи, а също песимизма, консерватизма и морала. Значи всичко което изброих за Козирога подлежи на трансформация, на умиране, за да се прероди в нещо ново и на по-еволюирало ниво.
Уран в момента е в Овен от 2010 до 2019г. Уран го наричат «Този, който пробужда» защото той носи новото, ексцентричното, това, което никой не си е представял, така както, когато са открили електричеството – хората не са можели да повярват, какво се случва, Уран носи промяна и то по един неочакван начин. А Овен – той е първият знак в зодиака, той иска винаги да е пръв, действа егоистично, енергично, никой не може да го спре, той би преминал през стената – за да постигне своето. Уран в Овен – това е правата на индивида, на всеки един човек, а не на социалната група.
На 20 май 2013г. Плутон и Уран образуват астрологичния аспект квадрат. Квадратите дават напрежение, пречки, напрежението при квадрат, е по-скоро вътрешно и търси външно изявяване. Квадрата може и да ни научи да приемем ограниченията и да се приспособим. Но в случая с Плутон в Козирог и Уран в Овен е по-скоро бунт на индивидуалните и лични свободи (Овен), срещу желанието на властта да ги подтиска (Козирог) ....Тази трансформация ще става в продължение на 3 години, докато трае този аспект- тя няма да стане за 1 ден.
Как ще се отрази този аспект в личния живот на даден човек, зависи от това, къде в хороскопа му попадат тези 2 планети - това ще покаже, в кои сфери ще настъпи трансформация. Този аспект ще го усетим като напрежение, което ще привлече вниманието ни към сферите където попадат 2-те планети. Меркурий също аспектира едновременно Плутон и Уран - това ще донесе много разговори, дискусии, ще търсим разумно решение, ще отвори съзнанието към нови начини за решение.


Следващите точни квадрати между Уран и Плутон са на:
1 ноември 2013г.,  21 април 2014г.,  15 декември 2014г.,  17 март 2015г. 

вторник, 7 май 2013 г.

Новолуние в Телец - 10 май 2013г.


Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да си поставим нови цели, да започнем нещо ново в живота си. Този месец Новолунието е в Телец и е съчетано със слънчево затъмнение. Всяко затъмнение ни носи осъзнаване, което променя живота ни. 

Телец е земен, търпелив, лоялен и много упорит знак. Той действа умерено, никога не би предприел нещо прибързано, без да се е уверил, че всичко ще бъде по план. Обича комфорта, вкусната храна, красотата, природата и удоволствията свързани с всичките човешки сетива. Емоциите ни, начина на говорене и действие по време на Новолунието ще са доста умерени и земни. Телецът бавно и упорито преследва целта си – така че каквито и цели да си поставим сега – ще имаме подкрепата на Новолунието да се осъществят, само трябва да сме търпеливи. Резултатите от поставените сега цели ще можем да видим след около 6 месеца. 

Възможно е да усетим едно вътрешно противоречие – Новолунието ще ни подтиква да предприемем нещо ново, но никак няма да ни е лесно да го осъществим. Не е лесно да излезем от зоната на комфорта си и да направим стъпка към новото и неизвестното. Може би заради този подсъзнателен подтик към новото, на съзнателно ниво ще ни се появят спомени, случки, хора от миналото ни. Добре би било да не се фокусираме дълго върху тях, а да вземем само поуките и да се концентрираме върху новото, към което се стремим. Защото получаваме не това което искаме, а това в което вярваме и в което фокусираме мислите си. 

Темата на Новолунието в Телец е това което ценим в живота си, както и собствената ни самооценка. Може да преразгледаме ценностната ни система – дали има нужда от промяна. Имаме ли стари вярвания или поведение, което вече не ни е полезни? Оценяваме ли таланти, които имаме и успяваме ли да ги изразим или се съмняваме в тях? Ако не получаваме уважението, което мислим че заслужаваме от околните - трябва да проверим дали сами се уважаваме достатъчно. Когато почувстваме собствената си ценност, тогава ще искаме от живота само и единствено най-доброто, защото го заслужаваме. Когато сами ценим и уважаваме себе си, тогава и хората около нас започват да ни ценят. Промяната винаги започва от вътре на вън.

Нека използваме енергията на Новолунието в Телец, за да намерим красотата и удоволствието в ежедневието ни, като се наслаждаваме на всеки вкус, поглед, аромат, звук и допир!