понеделник, 19 август 2013 г.

Пълнолуние във Водолей – 21 август 2013г.

Този месец Пълнолунието е във Водолей, както беше и миналия месец. Рядко се случва две последователни Пълнолуния да бъдат в един и същ зодиакален знак. Това означава, че вселената иска да ни обърне по-голямо внимание върху качествата, с които се свързва Водолей, а това са: индивидуалността, нестандартно мислене, равенството между хората, приятелството, независимостта и свободата.

Пълнолунието и следващите 2 седмици след него са подходящи за освобождаване от всичко старо и ненужно. Подходящ момент е да си зададем въпроса: „Кога се чувствам свободен? Какво ме кара да се чувствам свободен?” Ако успеем да си отговорим честно – ще открием, кое ни ограничава, какво ни пречи да се чувстваме свободни и ако можем и желаем – сега бихме могли да го променим.

Изисква се смелост да предприемеш стъпка към непознатото, към промяната, но без тази стъпка, няма как да се развиваме и да продължаваме напред. Пълнолунието е във Водолей за втори пореден месец, за да ни помогне да разчистим живота си от ограниченията, които сме си поставили сами, от стария ни начин на мислене. Време е да направим място за новото, което търпеливо чака на прага ни, чака да му позволим да влезе в живота ни.

Нека се вслушаме в посланието на това Пълнолуние и направим следващата стъпка към новото в живота ни, с увереност и вяра в успешния край на начинанието ни! 

неделя, 4 август 2013 г.

Новолуние в Лъв – 6 август 2013г.Всеки месец по време на Новолуние звездите ни дават възможност да започнем нещо ново, да си поставим нови цели. Този месец Новолунието е в зодиакалният знак Лъв. Лъв е огнен знак, който се свързва със забавленията, истинските приятелства, лидерството, гордостта. Планетата управител на Лъв е Слънцето и точно както то огрява цялата Земя, така и Лъвът иска винаги да е в центъра на събитията, под прожекторите на сцената и пред публика.

Зодиакалният знак Лъв се свързва още и със сърдечната чакра – енергията на Новолунието иска да ни научи да действаме с любов, да отворим сърцето си. Лъвът има естествени лидерски качества и силно его, но благодарение на 3-те планети в Рак – Меркурий, Марс и Юпитер – енергията на Новолунието ще е омекотена с чувствителността, грижовността и състраданието на Рак.

Нека отделим време за себе си по Новолуние – да почистим праха от собствената си самооценка, да си припомним, колко ценни и съвършени сме точно такива, каквито сме сега. Застанете пред огледалото, погледнете се в очите и кажете на глас: „Обичам те!”. Обещавам ви, че ще е интересно преживяване  Нека опитаме поне по време на Новолунието да се отнасяме към всеки човек, който срещаме по пътя си по абсолютно същия начин – като към един напълно съвършен човек.

Новолунието в Лъв ни казва: „ Бъди себе си! Обичай се! Забавлявай се и се радвай на живота с детско любопитство!”