сряда, 18 септември 2013 г.

Пълнолуние в Риби – 19 септември 2013г.


Пълнолунието е подходящо за завършване, за приключване на нещата. Риби е последният знак в зодиака, а това Пълнолуние е в последните градуси на Риби. Доста категорично ни се показва, че с това Пълнолуние ще завършим цикъл, за да можеш да започнем нов при следващото Новолуние през октомври. Ще излязат на повърхността теми, които са били отлагане, оставяни на страни, за да можем да приключим с тях. Обикновено това, което оставяме за по-късно не ни е много приятно. Но точно сега има доста аспекти, които ще ни принудят да действаме, да си довършим започнатите задачки. Би било добре да ги послушаме и наистина да се захванем с работа, защото колко повече отлагаме нещо, то става все по-трудно и сложно с времето. 


Риби е воден, чувствителен знак. Възможно е да се сме по-чувствителни и емоционални от обикновено в периода по Пълнолунието. Много е важно да сме състрадателни kъм себе си. С нищо не си помагаме като се самокритикуваме и самообвиняване. 

Луната е в Риби, а Слънцето в Дева. Нека намерим баланса между емоции и разум, между духовност и материалност. Нека се опитаме да останем неутрални и да наблюдаваме безпристрастно случващото се около нас. Когато сме пристрастни и осъждаме дадена ситуация или човек, като добра/лоша, правилна/неправилна – тогава губим реалната си преценка за нещата. Няма нищо лошо в това да решим кое е добро за нас, но нека дадем това право и на околните да решат за себе си.

Пълнолунието този месец е подходящо да се освободим от ролята на жертва и да поемем пълна отговорност за живота си. Разгледайте секторите, в които не ви върви и си задайте въпроса: „Какво ми е нужно за да променя ситуацията в печеливша за мен?”, „Каква е първата стъпка, която мога да предприема към постигането на желаната цел?” Ако в отговорите присъства нещо като: „Родителите ми никога не са ме хвалили и за това сега аз нямам самочувствие.” или „Аз съм много умен/а, но другите не могат да ме оценят” това означава, че се поставяне в ролята на жертва и не искате да поемете отговорност за себе си, а я прехвърляте на другите.

Във всеки един миг от живота си можем да го променим. Трябва само да вземем решени и да насочим вниманието си към това, което искаме да сме, към това което искаме да имаме в живота си. Нищо друго няма значение – всичко останало е минало и вече не ни служи за нищо.

вторник, 3 септември 2013 г.

Новолуние в Дева - 5 септември 2013г.

Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да започнем нещо ново в живота си, да поставим ново начало. Този месец Новолунието е в практичния, земен знак Дева, който се свързва с начина по който служим на другите. Девата е работохолика и перфекциониста в зодиака. Това ще придаде на Новолунието този месец елемент на практичност, на непреодолимата нужда да се знаят и анализират всички детайли, преди да се действа. Също така да не забравяме и критичността, с която е известна Девата – трябва да сме изключително внимателни с критиките както към себе си, така и към околните.

По време на Новолунието Меркурий – планетата управител на Дева също се намира в Дева т.е. изброените качества на зодиакалния знак Дева ще са доста ясно изразени. Това ще ни помогне в анализиране и изясняване на сложни ситуации, в комуникацията с другите. Така ще можем да подредим всички сфери от живота ни, които имат нужда от разчистване и преподреждане. Ако имате проблеми за разрешаване или взимане на важни решения, които постоянно отлагате - това Новолуние ще ви помогне да се справите перфектно.

Новолунието образува позитивен аспект с планетата на късмета и изобилието – Юпитер. Щом имаме подкрепата на Юпитер можем смело да започнем това, което сме отлагали до сега. Юпитер винаги намира начин да помогне, дори и да не ясно, как би могло да стане - от нас се иска само да му се доверим.   

В стила на Девата нека обобщим и видим, за какво можем да използваме енергията на това Новолуние:
- изключително подходящо е за анализиране на трудни ситуация;
- за започване на нов, здравословен режим на хранене, на спортуване – за цялостна грижа за тялото;
- за разчистване и подреждане на дома ни – да извадим всичко от шкафовете и да се освободим от ненужните вещи;
- за "разчистване" на съзнанието – да проверим дали нямаме скрити вярвания, които ни пречат да намерим подходящия човек, подходящата работа;

Темата на Новолунието в Дева е физическо, ментално и емоционално пречистване. Ако се възползваме от тази хубава, практична и аналитична енергия на Новолунието този месец, резултатът ще бъде: появата на една обновена и освежена нова версия на нас самите! :)