четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Пълнолуние в Овен – 19 октомври 2013г.

Пълнолунието този месец ще бъде в зодиакалния знак Овен и ще е съчетано с частично лунно затъмнение, което ще бъде видимо за нашата географска ширина между 1:00 и 4:00 сутринта на 19-ти октомври 2013г. Лунни затъмнения наблюдаваме, когато Земята хвърля сянка върху слънчевата светлина, която се отразява от Луната. В астрологията затъмненията изваждат на яве събития, които ни „разтърсват” с единствената цел да ни подтикнат да продължим напред в нашето израстване. Понякога от страх пред новото и неизвестното сме склонни да стоим в дадена трудна ситуация повече, от колкото е необходимо. 

Пълнолунието със лунно затъмнение носи кулминация, завършване, а периодът му на влияние е около 6 месеца, а не както при обикновеното Пълнолуние - 2 седмици. Обикновено в този период получаваме информация, която е последната част от пъзела и която ни помага да осъзнаем общата картина на дадена ситуация. Ето защо е добре да обръщаме внимание на всяка информация, която получаваме около 19 октомври.

Луната е в огнения знак Овен, а Слънцето - в знак Везни. Това ни показва, че Пълнолунието ще ни донесе осъзнаване свързано с нашите взаимоотношения. Ще „освети” местата, където има дисбаланс в контактите ни във всички сфери: работа, семейството, приятели, съседи и т.н. Ще "изплуват" проблеми за разрешаване от миналото, за които може да сме забравили. Предоставя ни се възможност да намерим баланса между моите нужди и нуждите на другите. Възможно е да сме настроени по-силно емоционално по време на Пълнолунието. Нека се опитаме да наблюдаваме емоциите, които изпитваме и да се опитаме да не реагирате веднага по заучения стар начин, а да си дадем малко време преди да отвърнем. Важно е да изразяваме емоциите си напълно, без да ги подтискаме, но по осъзнат начин. 

Дори и да не забележим промяна на външно ниво в живота ни, това Пълнолуние идва да ни донесе промяна в ценностната ни система и в начина, по който защитаваме нашата индивидуална истина. А когато се промени вътрешният ни свят – това неминуемо ще доведе да промяна и на външният!

сряда, 2 октомври 2013 г.

Новолуние във Везни – 05.10.2013г.

Всеки месец по време на Новолуние започваме нов емоционален цикъл и имаме възможност да си поставим нови цели. Новолунието този месец е във Везни и образува голям кардинален квадрат с Плутон, Уран и Юпитер. Планетата Плутон е в Козирог и от 2012г. е в квадрат с Уран в Овен  този аспект ще продължи до април 2015г. Наскоро Юпитер се присъедини към този аспект и даде увеличение на всичко, на което Уран и Плутон се опитват да ни научат. На 05.10.2013г. Новолунието във Везни ще се включи към тази звездна конфигурация, за да ни тласне към промяната, която ни е необходима. 

Това Новолуние е важно, защото то иска да ни подготви за началото на януари 2014г., когато на мястото му ще дойде планетата на действието – Марс. Тогава няма да имаме голяма възможност за избор, обстоятелствата ще са такива, че ще ни се наложи да действаме. Както беше през целия месец септември - имаше толкова много аспекти, които не ни оставиха много време за мислене, а трябваше направо да се действа. Този месец няма да е толкова динамичен, дори ще има лек застой заради ретроградния период на Меркурий, който ще бъде от 20 октомври до 10 ноември 2013г. 

Новолунието във Везни търси хармония, баланс и красота във взаимоотношенията ни. Точно срещу него е застанал непредвидимия Уран в Овен и казва: ”Нека направим всичко по нов и нетрадиционен начин!”. Плутон в Козирог, който се е разположил на 90 градуса от тях има дългосрочна стратегия за трансформация. Юпитер пъk добавя към всичко това елемент на грижа и внимание към нас самите, за да се случат всички тези толкова различни промени по възможно най-добрия за нас начин. 

Усещането по време на това Новолуние може да е такова, все едно ви дърпат на 4 различни посоки едновременно. И всичко това е  защото Вселената иска от нас да обърнем внимание на взаимоотношенията си, на начина по който изграждаме партньорство, на начинa по който се отнасяме един с друг. Ако успеем да се вслушаме в сигналите, които ни дават звездите в периода на Новолунието ще успеем с лекота да направим промените, които са ни нужни и ще продължим напред по пътя, който е избрала душата ни.

Честито Новолуние! :) и Благодаря, че се отбихте! :)