събота, 30 ноември 2013 г.

Новолуние в Стрелец – 03.12.2013г.


Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да си поставим нови цели за постигане. За щастие този месец Новолунието е в Стрелец и ще донесе със себе си желание за забавление, пътешествия и приключения.

Стрелец е огнен знак, характерното за него са желанието за опознаване на света, за пътешествия, за спонтанност – той се впуска след всяка своя идея със страст и без секунда колебание. Стрелецът е философът на зодиака, но и шегаджията, той приема всички хора за равни – независимо дали това е човекът, който ще му продаде вестник или неговия шеф, изключително прям и честен е.

След последните интензивни седмици това Новолуние ще развесели малко атмосферата, а два дни след него Меркурий ще премине от Скорпион в Стрелец, което ще внесе хумор и толерантност в комуникацията ни. От енергията на последните седмици, ще остане единствено темата за истината. Стрелецът е по детски откровен и по-чувствителните хора може да се почувстват засегната от начина, по който се израсява, но той не желае да обиди никого, а просто казва това, което според него е истина, точно както го правят децата. Дава ни се отново възможност да видим истината за себе си и за света около нас, да я осъзнаем и да я живеем.

Уран – планетата, която винаги успява да ни изненада с нещо неочаквано образува позитивен апект със Новолунието, така че нека вземем от ентусиазма и спонтанността на Стрелеца и се опитаме да действаме според ситуацията във всеки един момент, без да си правим предварително планове. Нека се забавляваме, да се освободим от ограниченията (каквито и да са те!) да бъдем себе си и да живеем в сегашния момент. 

петък, 15 ноември 2013 г.

Пълнолуние в Телец – 17 ноември 2013г.


Всеки месец по време на Пълнолуние имаме възможност да се освободим от всичко старо и ненужно в нашия живот. Пълнолунието е и кулминацията на това, което е започнало по време на предишното Новолуние – което беше на 3-ти ноември 2013г.

Този месец Пълнолунието е в зодиакалният знак Телец. Телец е земен знак, свързва се с нашите сетива, той е търпелив и отстояващ това, което иска. Венера, която е планетата управител на Телец в момента е в съвпад с планетата на трансформацията Плутон – и са в практичният знак Козирог. Този аспект, както и Марс, също в земен знак – Дева ще ни помогнат да останем здраво стъпили на земята и ще ни предпазят от необмислени, емоционални действия.

На срещуположната страна на Луната е застанало Слънцето, което в момента е в Скорпион, заено с планетата на комуникацията – Меркурий и планетата на ограниченията – Сатурн, които също са във водният знак Скорпион. Тези планети в Скорпион изискват от нас да бъдем честни към себе си и към другите. Това подсилва необходимостта да погледнем всичко в нас и извън нас с един откровен поглед и да определим, кое е най-ценно за нас самите в този момент.

Ние сме точно по средата между тези земни и водни енергии на планетите. Водата е символ на емоциите, а земята с материалния свят. Няма нито една планета във въздушен знак, това означава, че по време на Пълнолунието няма да има място за мечти и фантазии, а ще трябва да се заемем сериозно и отговорно с това, което се случва в нашия реален, материален свят.  

Това пълнолуние ни дава възможност да балансираме физическите и емоционалните ни нужди. Успеем ли да ги балансираме, така ще станем много по цялостно, стабилни и пълноценни. 

петък, 1 ноември 2013 г.

Новолуние в Скорпион – 3 ноември 2013г.

Всеки месец по Новолуние имаме възможност да започнем нещо ново, плодовете на което можем да видим до другото Новолуние. Но този месец Новолунието е съчетано със Слънчево затъмнение, което означава, че резултатите от целите, които ще си поставим сега, ще видим след около 6 месеца. За това е изключително важно да обмислим добре, какви „семенца ще посеем” сега. 

Слънчево затъмнение имаме, когато Слънцето, Луната и Земята застанат на една линия и Луната закрива слънчевата светлина, която идва към Земята. По-специалното на това Слънчево затъмнение е фактът, че заедно с Луната, и планетата Меркурий е застанала между Слънцето и Земята. На 3-ти ноември 2013г. имаме струпване на небесни тела в зодиакалния знак Скорпион и това са: Слънцето, Луната, Меркурий и Сатурн. Скорпион е воден знак, който се свързва с трансформацията, финансовото партньорство, секса и властта. Скорпионът не приема нищо повърхностно, а стига до дъното на всичко, с което се захване, така че е възможно при това Новолуние да се усети напрежение. Като добавим и Меркурий, който все още е ретрограден, застанал до Новолунието има вероятност да излязат на повърхността неща, които сме казали, направили или обещали, които ще се наложи да се преразгледат и преподредят. Добре е да направим това след 10 ноември 2013г., защото тогава Меркурий започва директното си движение и ще имаме повече яснота. Меркурий е планетата, която отговаря за начина по който мислим и комуникираме. Може би това Новолуние ще подложи на проверка нашата искреност в комуникацията ни с околните. 

Сатурн също е близо до Новолунието и това ще добави чувство на ограниченост към голямата доза скорпионска енергия. Но не бива да се концентрираме върху пречките и ограниченията, а по-добре да използваме влиянието на тази планета за поставяне на здрави основи, на новото, което искаме да изградим в живота си. Там където Сатурн се е докоснала – нещата може и да не стават бързо и лесно, но за това пък издържат проверката на времето. 

Темата на Новолунието този месец е "Да бъдем истински, да бъдем себе си". Ако сме забравили как – можем да започнем с отделяне по малко време всеки ден, в което да правим нещо, което ни доставя удоволствие. Колкото повече практикуваме да бъдем себе си, толкова по-свободни и щастливи ще се чувстваме. С времето, когато това стане наше естествено състояние, тогава общуването с другите няма да ни обърква и изважда от равновесие, защото когато знаем кои сме – нямаме нужда да се доказваме пред другите или да ги убеждаваме в нашата гледна точка. Новолунието ще ни накара да се фокусираме върху нашите истински приоритети. 
Както и да ви повлияе това Новолуние, запазете чувството си за хумор!

Благодаря че се отбихте! :)