петък, 28 февруари 2014 г.

Новолуние в Риби – 01.03.2014г.


Месец март започва с Новолуние в Риби, което ни съветва да насочим вниманието си към вътрешния ни свят. Зодиакалният знак Риби се свързва с емоциите ни, със състраданието ни към другите, с мечтите, с интуицията ни. Много подходящ е да се научим да се доверяваме на собствената ни интуиция. Колкото по-често се доверяваме на вътрешния ни глас, толкова по-силен ще става той. Нашите емоции, нашите чувства са най-сигурния радар за определяне на това, което е истина за нас самите. Установим ли връзка с вътрешния ни радар - нищо, което се случва извън нас няма да може да ни подведе.

Ако сте забелязали през последните седмици нищо от това, което сте планирали не се случваше по предвидения от вас начин, за това беше отговорен Меркурий и неговото ретроградно движение. За наша радост от 1-ви март 2014г. Меркурий – планетата на комуникацията и договорите започва директното си движение и нещата отново ще влязат в релси.

Новолунието в Риби съвпада с Хирон. Общоприетата символиката на Хирон е "ранения лечител" - кентавъра Хирон - от гръцката митология. Хирон в астрологията показва наличието на емоционални рани, които душата има да лекува, като по този начин израства и върви по своя път. Този съвпад на Новолунието с транзитния Хирон ще ни помогне да излекуваме с по-голяма лекота емоционалните ни рани, които ни спират и пречат да направим промяната в живота си. 

Нептун също е в Риби – това засилва енергията на Новолунието, много подходяща за медитация, за йога, или дори само за разходки сред природата. Подходящо е да се откъснем от забързаното ни ежедневие и да се заслушаме във себе си, в шепота на листата, в музиката от морските вълни.

Ако искаме да се възползваме от енергията на Новолунието в Риби е добре да се оставим на течението, на това което се случва около нас поне за момент и да го погледнем отстрани. Това никак не е лесно - особено за хора, които искат да контролират всичко.  Но може би тъкмо за това са се събрали Слънцето, Луната, Нептун и Хирон в Риби – за да ни научат да приемаме нещата с по-голяма лекота, с доверие в себе си и във Вселената.

Мотото на това Новолунието в Риби е: Доверявайте се безрезервно на интуицията си и приемайте всяка промяна по пътя си с любопитство.

сряда, 12 февруари 2014 г.

Пълнолуние в Лъв – 15 февруари 2014г.


Пълнолунието е време, което е подходящо за приключване на вече започнати неща, за освобождаване от ненужното в живота ни. Пълнолунието този месец е в огненият Лъв. В астрологията Лъвът се свързва с истинската любов, с творческото изразяване на себе си, с вътрешното ни дете, но също и с егото ни, с драматизиране на нещата. Управляван от Слънцето, Лъвът излъчва топлота, но и изпитва желание да е в центъра на вниманието и да бъде забелязан. Ще се засили нуждата ни от похвали и това да бъдем оценени от околните. Пълнолунието ще ни донесе ентусиазъм, игривост, смелост, но може и да ни направи и по-егоцентрични, раздразнителни и арогантни.



Слънцето е в опозиция на Луната, както винаги по Пълнолуние и е във Водолей. Водолей се свързва с интелекта, с нестандартното мислене, с равенството между хората. Сега е момента да намерим баланса между сърцето и интелекта, между егото и състраданието, между Аз и Ние.


Планетата на комуникацията Меркурий, която е ретроградна в мометна съвпада със Слънцето по време на Пълнолунието. Възможни са недоразумения и непредвидими промени в плановете. В периода, когато Меркурий е ретрограден т.е. до 01.03.2014г. не е подходящо да се сключват договори, да се взимат важни решения, да се купува електроника. Ако не могат да се отложат – то трябва много внимателно да се преразгледат и проверят всички факти, да се направят консултации с компетентни лица, защото основното въздействие на ретроградния Меркурий е да ограничи информацията, която получаваме и това ни пречи да вземем адекватно решение.



Романтиката се свързва с Лъва, а и Пълнолунието е точно в нощта на Свети Валентин,  е да не е наш празник, :) но дали Трифон Зарезан или Свети Валентин - все си е повод за празнуване! :)