четвъртък, 27 март 2014 г.

Новолуние в Овен – 30.03.2014г.

Новолунието този месец е в Овен на 30-ти март 2014г. Това е първото Новолуние за Новата астрологична година – изключително подходящо за нов старт, за предприемане на конкретни действия към промяна. Новолунието съвпада с ексцентричната планета Уран – това ще донесе непредвиден привкус към Новолунието. Планетата на късмета Юпитер също аспектира Новолунието – да се надяваме, че с нейното участие изненадата на Уран ще е приятна. Тъй като е трудно да се предвиди какво ще ни донесе това Новлуние с тези аспекти към него – добре е да останем заземени и да сме готови да променяме плановете си в движение.

Има и още една планета, която се е включила в „купона“ – това е Плутон - планетата на трансформацията, който е в Козирог. Това показва, че има вероятност от пречки за начинанието, което бихме искали да предприемем по Новолунието от страна на властимащите: шефове, данъчни, всякакъв вид институции и др. 

Планетата управител на Овен е Марс. Марс в момента е ретрограден до 19 май 2014г. – това ще внесе забавяне в реализирането на целта ни. Позитивното от ретроградността на една планета е че това ни дава повече време да обмислим, да планираме нещата, за по-добър краен резултат. 

Съвпада на Уран с Новолунието в Овен може да се тълкува и като силно желание за свобода (Уран), за изява на индивидуалността (Овен) на всеки от нас. Юпитер ще ни помогне ако решим да предприем стъпки към помяна, а Плутон ще ни подтикне към трансформация. Ако се съпротивляваме – ще стане по трудния начин, ако уловим „вълната“ – може и да се позабавляваме! 

петък, 14 март 2014 г.

Пълнолуние в Дева - 16 март 2014г.

Пълнолунието този месец е в Дева. Девата в астрологията отговаря за физическото ни тяло, за здравето, начин на хранене, спортуване, както и за ежедневните ни рутинни задачки, желанието ни да бъдем полезни на другите и способността ни да бъдем организирани. Ето на къде иска да насочим вниманието си Пълнолунието в Дева, за да ни покаже къде сме изгубили баланса. Може би прекаляваме с нездравословните  храни? Сега е момента да включим в менюто си здравословни и да изключим вредните храни. Имаме нужда от спорт или от по-добра организация в ежедневието ни? Пълнолунието в Дева е перфектно за заменяне на неполезните навици с полезни!

Пълнолунието и следващите две седмици са подходящи още и за пренареждане на дома и офиса - нека почистим и изхвърлим всички стари и ненужни вещи. Същото можем да направим и с вътрешния си свят - да се освободим от всички негативни мисли, страх, безпокойство, чувство за вина и непълноценност. След като добре почистим вътрешния и външния си свят ще направим място на нещо ново и вълнуващо да влезе в живота ни. Всеки човек сам изгражда живота си - и това буквално е така. Светът на всеки от нас става такъв, какъвто го вижда първо в ума си - а после тази картина се материализира в действителността около него. Мислите ли, че живеете в недружелюбна среда и всеки се заяжда с вас? Това и ще получавате от околните. Вярвате ли че всичко се получава само и единствено с неимоверен труд и усилия? Така и ще бъде. Намирате ли красота дори в зелените стръкчета тревички, които сега се подават от земята? Ще намирате все повече красота около себе си. На където насочим вниманието си, там фокусираме нашата енергия и получаваме все повече от това върху, което сме се фокусирали. Ето защо е важно да сме осъзнати за мислите, които преминават през главата ни.

Всяко Пълнолуние се образува, когато Луната е в опозиция на Слънцето т.е. Луната е Дева в опозиция на Слънцето в Риби. Зодиакалният знак Риби е мечтателят на зодиака, така че може да използваме това Пълнолуние в земната и практична Дева за осъществяване на метите ни!