събота, 26 април 2014 г.

Новолуние в Телец и слънчево затъмнение – 29 април 2014г.

Месец април ще завърши с Новолуние в Телец съчетано със слънчево затъмнение – продължение на интензивното Пълнолуние с лунно затъмнение от средата на месеца. Затъмненията винаги идват по двойки и са два пъти в годината. Носят промяна, трансформация (не зависимо дали ни харесва или не) на секторите, в които попадат в личните ни хороскопи. Важно е върху какво ще се концентрираме по време на това Новолуние, защото ефектът му ще усещаме през следващите 6 месеца. Каквито „семенца‘“/ нови идеи засадим сега – те ще растат през следващите 6 месеца, а „плодовете“ им ще види на следващото Пълнолуние със лунно затъмнение, което ще бъде на 8 октомври 2014г. 

Нека разгледаме това Новолуние в Телец. Телец се свързва с това, което ценим, с ценностната ни система, обича вкусната храна, красотата, природата и удоволствията свързани с всичките човешки сетива. Телец е земен, практичен знак, който цени това което притежава, защото го постига с труда си. Той обича комфорта си и трудно прави промени, действа бавно и след внимателно планиране. Така, че каквито и цели да си поставим сега, ще бъдат добре обмислени и планирани. Ако решим да се възползваме от енергията на това Новолуние едно от нещата които може да направим е да започнем да се наслаждаваме повече на физическите удоволствия: вкусна храна, красива природа, хубава музика, приятни аромати и всичко, което можем да усетим със сетивата си. Може да преразгледаме ценностната ни система, както и собствената ни самооценка. Оценяваме ли таланти, които имаме и успяваме ли да ги изразим или се съмняваме в тях? Ако не получаваме уважението, което мислим че заслужаваме от околните - трябва да проверим дали сами се уважаваме достатъчно. Когато почувстваме собствената си ценност, тогава ще искаме от живота само и единствено най-доброто, защото го заслужаваме. Когато сами ценим и уважаваме себе си, тогава и хората около нас започват да ни ценят. Промяната винаги започва от вътре на вън. 

Но ако се поддадем на негативната страна на Телец (голям инат е и трудно прави промени) може да се съпротивляваме на новото, което идва в живота ни заради страх от промените, страх да рискуваме и бързо да вземем решение. А няма как да получим различен резултат, ако продължаваме да прави все едно и също. Ако искаме промяна – ще трябва да поемем риска и да излезем от зоната на комфорта си. 

Управител на Телец е планетата Венера. Венера е богинята на любовта – нека намерим любовта в себе си, към себе си и към всички и всичко около нас. Венера се свързва и с всичко красиво – сега можем да внесем повече красота в живота си, във взаимоотношенията с околните, в дома си и на всякъде около нас! 

неделя, 13 април 2014 г.

Пълнолуние във Везни и лунно затъмнение - 15 април 2014г.

Лунните затъмнения са винаги по Пълнолуние и ни въздействат много по-силно емоционално от обикновените Пълнолуния. Затъмненията идват по двойки = този месец са: на 15-ти април 2014г. е Пълнолуние с Лунно затъмнение, а на 29 април 2014г. е Новолуние със Слънчево затъмнение. Ефектът им е по-дълък от обикновено  Пълнолуние и Новолуние –влиянието им е около 6 месеца. Затъмненията винаги носят със себе си някакво разкритие, което променя възприятията ни за света около нас и което ни мотивира да действаме, да предприемем конкретно действие. Напомням че Марс, планетата на действието е все още ретроградна до 19-ти май 2014г., т.е. преди да действаме трябва внимателно да планираме нещата, или ще се налага да ги правим по два пъти.
Пълнолунието е във въздушният знак Везни. Везните се свързват със взаимоотношенията ни от всякакъв тип: приятелски, романтични, служебни, роднински и др. Имаме възможност да подобрим способността ни да си сътрудничим с околните и да сме по-добри дипломати. Да намерим баланса във взаимоотношенията си със самите себе си и с другите в живота ни е фокуса на това Пълнолуние. Но с Меркурий – планетата на комуникацията, която е в съвпад с Уран – ексцентричната планета на непредвидимото  – и двете в импулсивния зодиакален знак Овен е възможно да говорим прибързано и лесно да влезем в прибързани спорове. Нека преброим до 10 преди да изкажем мнението си на глас. Така ще си спестим излишли пререкания предизвикани от необмислени изречения. Влиянието на това Пълнолуние ще се усети от всички, така че нека не приемаме лично ако някой не върне телфонно обаждане или забрави за дадена уговорка – вероятно просто не му е останало време.  Важното е да не действаме прибързано през следващите 2 седмици, а да наблюдаваме търпеливо това, което се случва около нас, да изчакаме до 29-ти април, ногато Новолунието в практичния Телец ще внесе повече яснота и тогава да действаме.

Нека намерим позитивно приложение на това, което ще ни донесе това Пълнолуние и да помним, че всико се случва в точното време и по най-добрия начин за нас!