събота, 24 май 2014 г.

Новолуние в Близнаци – 28 май 2014г.

Новолунието и 2 седмици след него са прекрасен период, през който можем да поставим ново начало на своите цели и желания. Новолунието в края на май месец е във въздушният знак Близнаци, който се свързва с интелекта, информацията  и комуникацията. Близнаци лесно се отегчават и обичат да се захващат с няколко задачи едновременно. Близнаци имат склонността да претупват нещата, за това нека отделим време за детайлите на плановете, които искаме да реализираме. Периодът е подходящ за обсъждане на целите ни, за събиране на информация, за комуникация. Планетата управител на Близнаци е Меркурий и също е в Близнаци по време на Новолунието. Това ще улесни и ще подсили желанието за комуникация във всички сфери. За съжаление ще имаме около седмица за обсъждане и комуникация, защото от 7 юни 2014г. до 1 юли 2014г. Меркурий ще бъде ретрограден.

В периода, когато Меркурий е ретрограден не е подходящо да се сключват договори, да се взимат важни решения, да се купува електроника. Ако не могат да се отложат – то трябва много внимателно да се разгледат и проверят всички факти преди да се действа. Основното въздействие на ретроградния Меркурий е да ограничи информацията, която получаваме. След преминаването на този период задължително изникват допълнителни условия, за които не сме били на ясно, или са ни били споменати, но не сме им обърнали внимание. Ретроградността на Меркурий има и позитивна страна. Периодът е подходящ за преразглеждане на решения, идеи. Дава ни време да преосмислим взетите до тук решения и ако искаме да ги коригираме, можем да наваксаме с нещата, с които сме изостанали. В такъв период се завършват неща, които не сме могли да приключим от дълго време. Срещаме хора от миналото ни, с които не сме се виждали с години.

Така че за да се възползваме максимално от енергията на Новолунието този месец е добре да се концентрираме в 1-вите 7 дни след него. Да обсъдим плановете и новите идеи, които имаме с близките. Винаги помага, когато чуем и на глас това, което е в ума ни, а и едно странично и безпристрастно мнение би ни помогнало да погледнем идеите си от друг ъгъл. Ако нямате желание да споделяте – можете да седнете и да запишете идеите си, особено ако ви дойдат на ум няколко идеи едновременно!


Не забравяйте своето въображение докато подреждате новите цели. Помислете какво бихте искали да имате в живота си, без да се спирате с въпроси като: „Как точно ще го постигне?“, “Нямам достатъчно пари...“, „Няма да успея да го направя...“. Позволете си по време на това Новолуние да си спомните, какво би ви направило щастливи и си го пожелайте без да се ограничавате с мисли за начина по който то да стане. Когато го пожелаете от сърце, като по чудо ще започнат да изникват възможности за реализиране му! 

сряда, 14 май 2014 г.

Пълнолуние в Скорпион 14 май 2014г.

Този месец Пълнолунието е в Скорпион – воден знак, с управител планетата на трансформацията Плутон. Това ни показва, че това Пълнолуние ще ни донесе силни трансформиращи емоции, освобождаване от нещата, които са изпълнили задачите си в живота ни, желание да изразим своята си уникална истина. Възможно е по време на Пълнолунието да излязат на повърхостта стари емоционални рани, но щом се появяват значи ще имаме силата да ги излекуваме. Естествено това има вероятност да се случи единствено и само ако ние пожелаем да навлезем навътре в себе си и честно да осъзнаем емоциите си.

След интензивния месец април с неговите 2 - лунно и слънчево затъмнения идва това Пълнолуние в Скорпион, за да ни подтикне да интегрираме, да реализираме промените, които ни се иска да направим. За съжаление Марс планетата на действието все още е ретроградна т.е. малко по-бавно, от колкото ни се иска ще се случват промените, това ще е така до 19-ти май 2014г., защото тогава Марс отново ще поеме своето директно движение и няма да ни забавя :) . Като стана дума за ретроградност  - Меркурий планетата на комуникацията, доворите и пътуванията ще е ретроградна през целия юни, така че ако имате важни договори за подписване, преговори или купуване на електроника – направете го до края на този месец – за постигане на най-добри резултати :) . Е, ако ви се наложи подписване на договор през юни – постарайте се да бъдете 2 пъти по-внимателни за клаузи, които са неясни, консултирайте се ако се налага с компетентни лица, за да избегнете негативното влияние на ретроградния Меркурий.

Да се върнем на Пълнолунието на 14-ти април 2014г.  - Скорпион се свързва с дълбоката, безкомпромисна истина т.е. ще излязат на яве истини, които може да са приятни, а може и да не са. Каквото и да ни донесе Пълнолунието като осъзнаване – нека се опитаме да го погледнем неутрално, от позитивната му страна и да намерим ползата за себе си. Като се освобождаваме от нещата които не са истина за нас и ни ограничават, ние ставаме по-леки, освобождаваме място за нови, разширяващи ни неща. Пожелавам на всички да имат куража да изразяват истинската си същност без притеснение, да постъпват във всяка ситуация така, както сърцето им подсказва!