четвъртък, 26 юни 2014 г.

Новолуние в Рак 27 юни 2014г.

Всеки месец по Новолуние имаме възможност да започнем нещо ново. Този месец Новолунието е в Рак воден знак, който е много чувствителен и грижовен. Рак се свързва дома, семейството, кое ни кара да се чувстваме сигурни и обгрижени. Ако не сме много грижовни и внимателни към другите и искаме да се променим Новолунието е Рак е отлична възможност да се научим на това. Рак е много емоционален знак, ако не можем да изразяваме емоциите си ясно пред другите и пред себе си сега бихме могли да се научим на това и благодарение на Венера в Меркурий в Близнаци въздушен знак, който се свързва с интелекта бихме могли да анализираме емоциите, които изпитваме. Но първата стъпка е да ги осъзнаем чувствата си преди да се оставим на тяхната власт и да действаме под тяхното въздействие. Можем да си си зададем въпроси като: Имаме ли нужда от повече сигурност? Изпитваме ли нужда от гласно изразяване на това което чувстваме? А може би трябва да обърнем внимание на майка ни и да проведем разговора, който сме отлагали? Хората не си говорим достатъчно, правим предположения, които обикновено са далеч от истината и от там идват и недоразуменията. Ако спазваме 4-те споразумения на Дон Мигел Руис живота би бил доста по-лесен и спокоен, а те са: 
1) Бъди безгрешен в словото си; 
2) Каквото и да става около вас, не го приемайте лично; 
3) Не прави предположения. Правим предположение, разбираме нещо неправилно, приемаме го лично и в крайна сметка от нищо и никакво създаваме истинска драма;
4) Винаги прави най-доброто, на което си способен; 


Раците са много добри в печеленето на пари и тъй като е Новолуние подходящо е за реализиране на нови бизнес идеи, които са свързани с Рак: недвижими имоти, храна, семейство, сигурността. Вслушайте се във вътрешния си глас, Рак е силно интуитивен зодиакален знак, Новолунието образува позитивен аспект с Нептун, което ще подсили още повече интуицията ни. Така че нека се вслушаме във вътрешния си глас и просто за разнообразие да му се доверим без да позволим на разума да го заглуши :) 

петък, 13 юни 2014 г.

Пълнолуние в Стрелец – 13 юни 2014г.

Пълнолунието ни носи чувство на осъзнаване. Тъй като Слънцето е в точна опозиция на Луната, по време на Пълнолунието се образува перфектно отразяване за нас на Земята. Така че това е време за преглеждане на външните ни дела от една дълбоковътрешна перспектива. Пълнолунието този месец е образувано от Луна в Стрелец и Слънце в Близнаци. В следващите две седмици трябва да намерим баланса между енергия на Стрелец и Близнаци. И двата зодиакални знака са екстровертни, обичат забавленията и приключенията. Зодия Близнаци се свързва с мисловните процеси, интелекта, как възприемаме информацията на ежеднвено ниво, а Стрелец вижда глобалната картина на нещата, вярва че съществува висш разум и търси истината във всичко. Това Пълнолуние иска да ни научи да погледнем на нещата от по-висока перспектива, да разширим мирогледа си, да не правим прибързани преценки на база досегашния ни опит, а да си дадем време и да огледаме реално дадената ситуация. Като добавим, че Меркурий и Нептун са ретроградни т.е. това ще донесе замъгляване на информацията, която получаваме – наистина е добре да не прибързваме с оценки, действия и взимане на решения.

Планетата управител на Стрелец е Юпитер, а всичко до което се докосне Юпитер го разширява, обогатява – това ни дава възможност да разширим своите вярвания и представа за света. Най-лесно разширяваме света си, когато правим/учим  нещо ново, което не сме пробвали до сега. Стрелец обича забавленията – така че е важно да се забавляваме с новите неща, които ще пробваме/учим. Стрелец е пътешественик – може да се разходим до място, на което не сме били никога. Но като погледнем планетите, които са им управители – Юпитер и Меркурий – и двете в момента са в емоционалния зодиакален знак Рак, който се свързва със семейството. Така че ако предпочитате да си стоите у дома, или да се съберете със семейството вмето да обикаляте по купони – това е причината! А може би сега е момента да разширим представата си за семейство. Може би сега ще осъзнаем, че всички сме свързани и независимо дали сме роднини по кръв – всички хора сме от едно семейство?! ;) 

На кратко: Пълнолунието в Стрелец ни подтиква да се забавляваме, да разширим мирогледа си, да бъдем честни със себе си и с хората около нас! :)