събота, 23 август 2014 г.

Новолуние в Дева - 25.08.2014г.

Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да започнем нещо ново. Този месец Новолунието е в практичния, земен знак Дева, който се свързва с начина по който служим на другите. Девата е перфекциониста в зодиака. Това ще придаде на Новолунието този месец елемент на практичност, на непреодолимата нужда да се знаят и анализират всички детайли, преди да се действа. Също така да не забравяме и критичността, с която е известна Девата – трябва да сме изключително внимателни с критиките както към себе си, така и към околните.

Други характеристики на Девата са: организираност, подреденост и дисциплинираност – ако това са черти, които бихме искали да имаме – сега е момента да изявим намерение. Енергията на новолунието ще ни помогне да ги приложим  в ежедневието си с лекота.
Знакът Дева отговаря за физическото тяло. Ако от дълго време се каним да започнем нова диета, нов начин на здравословно хранене или да започнем да спортувате – можем да го направим сега.

По време на Новолунието Марс и Сатурн ще бъдат в един и  същ градус на Скорпион. Това ще внесе към енергията на Новолуние необходимост да поемем отговорност за действията ни. Може да се усети и като страх да се предприеме действие, поради липса на желание да се поеме отговорност за тях. А може и да ни накара да се вгледаме по-сериозно в себе си и да погледнем какво страхове се таят там. Всеки ще го усети по своя си уникален начин.  

В стила на Девата нека обобщим и видим, за какво можем да използваме енергията на това Новолуние:
- изключително подходящо е за анализиране на трудни ситуация;
- за започване на нов, здравословен режим на хранене, на спортуване – за цялостна грижа за тялото;
- за разчистване и подреждане на дома ни – да извадим всичко от шкафовете и да се освободим от ненужните вещи;
- за "разчистване" на съзнанието – да проверим дали нямаме скрити вярвания и страхове, които ни пречат да намерим подходящия човек, подходящата работа, подходящото ... ;


Приятно „разчистване“ на всички! ;) 

неделя, 10 август 2014 г.

Пълнолуние във Водолей 10.08.2014г.

Пълнолунието този месец носи със себе си игрива, но и сериозна нотка. Слънцето и Меркурий са застанали заедно в огненият зодиакален знак Лъв и са в опозиция на Луната, която е във въздушният Водолей. Това е забавна комбинация, която ще направи интересна комуникацията ни с околните. Луната, Слънцето и Меркурий образуват позитивни аспекти с ексцентричният Уран, което ще ни подтикне към желание за свобода и независимост. Определено е добре на научим / опитаме нещо напълно ново и различно в дните след Пълнолунието. В същото време Луната, Слънцето и Меркурий образуват напрегнат аспект с консервативният Сатурн, което ще ни спре да предприемем нещо ново, но и ще помогне да запазим здравия си разум и да се подготвим добре за новите приключения, към които Уран ни подтиква да се втурнем през глава.
По време на това Пълнолуние сърцето и умът ни ще работя заедно, като едно цяло и в хармония с желанието да посрещаме всичко ново, което се изпречва на пътя ни с любопитство, да си позволим свободата да направим следващата крачка напред към неизвестното. В същото време ще има елемент на консерватизъм и обмисляне, на желание за контрол върху нещата. Усещането ще е все едно да натискаме едновременно газта и спирачката и да очакваме колата да тръгне. Ще имаме противоположни желания – да предприемем нещо ново – или да си продължим по стария начин – това всеки сам ще избере.