вторник, 21 октомври 2014 г.

Новолуние в Скорпион – 23.10.2014г.

Новолуние в Скорпион ни очаква на 23.10.2014г. то ще е съчетано с частично слънчево затъмнение. Слънцето и Луната ще са в нулевия градус на Скорпион – това подсилва потенциала на всичко ново, което ще започнем в следващите дни след Новолунието. А понеже не е обикновено Новолуние, а е съчетано със слънчево затъмнение ефектът му ще е през следващите 6 месеца. Планетата на любовта Венера се е присъединила към компанията на Слънцето и Луната, а Марс – планетата на действието образува позитивен аспект с тях. Венера ще внесе желание за хармония и красота, Слънцето и Луната ще изискват да сме погледнем честно и открито навътре в себе си, а Марс ще ни подтикне към предприемане на конкретно действие. 

Затъмненията – лунни или слънчеви ни носят осъзнаване, предоставят ни информация, която променя представите ни за света около нас, за начина по който възприемаме реалността. Новолунието със слънчево затъмнение е в Скорпион, характеристиките на който са силно изразени защото освен Слънцето и Луната, в Скорпион са също Венера и Сатурн. Скорпион се свързва с дълбоки емоции, той не приема нищо което е повърхностно, за него е важна истината – дори и тя да не е приятна и успява да я намери, независимо колко добре е прикрита. Скорпион е знак на трансформацията – разрушаване на всичко старо и изграждане на нещо напълно ново. Ето такава ще бъде и енергията на това Новолуние. Дава ни се изключителна добра възможност за пълна промяна и трансформация. Това е последното Новолуние със затъмнение в Скорпион т.е. следващата такава възможност за трансформация ще е след около 19 години. Сатурн също напуска Скорпион през декември 2014г. и няма да се върне там до ноември 2041г. Сега е момента да изясним ясно пред себе си какво е това, което наистина искаме с цялото си сърце, какво ни е необходимо за да го постигнем и да направим първата крачка към него. Бъдещето ни е в нашите собствени ръце, намираме се в „нулевата точка“ от където всичко е възможно и от нас зависи дали ще се възползваме. Все пак звездите само ни дават насоки, :) но ние сме тези които изграждаме реалността, в която живеем. 

Ако сме използвали разумно Пълнолунието на 8-ми октомври и сме разчистили всичко старо и неработещо в наша полза от живота си – сега ще имаме една подготвена, празна площадка, на която с помощта на Новолунието на 23-ти октомври да започнем да изграждаме нещо напълно ново и истинско. Нека по време на това Новолуние да използваме нашата истинска същност, нашата индивидуалност, за да създадем хармония, спокойствие и красота в собствения си свят :) и по този начин да повлияем и на света около нас! 

понеделник, 6 октомври 2014 г.

Пълнолуние в Овен – 08.10.2014г.

Този месец ще почувстваме влиянието на затъмненията – те винаги идват по двойки и винаги по време на пълнолуние - лунно и на новолуние - слънчево затъмнение. Лунно затъмнение се наблюдава, когато сянката на Земята напълно закрива Луната, за съжаление няма да е видимо за нас в България. На 08.10.2014г. е Пълнолуние с пълно лунно затъмнение - Луната и Уран са в Овен и образуват опозиция със Слънцето и Венера, които са във Везни. Това Пълнолуние ще донесе завършек или кулминация на нещо, което е започнало средата на април 2014г. Затъмненията подсилват влиянието на Луната и носят със себе си информация, която ни дава такава яснота за нещата, че след това не можем да бъдем същите дори и да ни се иска. Информацията която ни разкриват обикновено ни идва доста неочаквано и е толкова шокираща, че преобръща представата ни за света. Друг аспект, който подсилва елемента на изненада е точния съвпад на Луната със Уран по време на Пълнолунието. Където е замесен ексцентричния Уран – няма как да направим прогноза за ефекта от появата му. Информацията която ще научим ще ни покаже ясно слабите места на сектора в който попада Пълнолунието в личния ни хороскоп. Това са истини, за които до сега сме си затваряли очите и сме отказвали да работим върху тях. Но пък ако сме си свършили работата, вместо да си „крием главата в пясъка“, това Пълнолуние ще ни донесе стабилизиране и преминаване на ново ниво на ситуацията, която засяга или пък приключване. За тези от нас, които са отлагали решението на даден проблем с надеждата да се реши от самосебе си, Пълнолунието ще им го представи, като увеличен с лупа, така че те да не могат да го заобиколят или отложат, а ще им се наложи да предприемат промяна. А тези от нас, които търсят отговори – ще успеят да ги видят ясно и ще могат да продължат напред.  

Ако нещата към които се стремим не се реализират и се питаме защо не се получават – сега, когато Меркурий е ретрограден и Луната е в съвпад с непредсказуемия Уран е най-подходящният момент да спрем и да направим крачка назад, за да огледаме ситуацията. Може би това, към което се стремим вече не ми е нужно и за това да не идва. Може би самото желание да го постигнем ни е преместило до сегашния момент, но от тук за нас ще е по-добре да тръгнем на ляво вместо да продължим напред. Ето защото е добре да спрем и да се огледаме. Понякога толкова се съсредоточаваме към нещо което искаме, че не забелязваме много по-добри възможности, които се показват по пътя ни. Така, че ако в момента всичко е хаос около вас и нещата се случват прекалено бързо – прост спрете и се опитайте да погледнете картинката на ежедневието ви от страни. Така ще можете да вземете решение от какво да се откажете и на къде да продължите. Защото ако само се самосъжалявате и си казвате: „Толкова зле се чувствам! Ако само имах повече пари... ако само имах тази работа...“ или какво и да е „това“ което би ви направило щастливи – това е прехвърляне на отговорността за щастието ви към външния свят, а нищо което е извън нас, няма как да ни направи щастливи за дълго. Най-добрият радар за това дали сме на прав път или не са нашите емоции – как ни кара да се чувстваме дадена ситуация/решение/ връзка. За това е важно е да се научим да следим емоциите, които изпитваме и да намерим истинската причина за тях.Можем да потренираме сега – по време на това силно емоционално Пълнолуние, което ще предизвиква букет от емоции в нас.  

По време на това Пълнолуние е важно да запазим баланса в себе си и да не прибързваме с крайни заключения и действия, а да изчакаме да премине този месец. Ако успеем да запазим спокойствие и да не реагираме емоционално ще можем да видим общата картина на ситуацията и може би ще разберем, че промяната която звездите ни подтикват да направим е част от нашето лично израстване.