четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Новолуние в Стрелец – 22.11.2014г.



Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да си поставим нови цели за постигане. Този месец Новолунието е в огненият Стрелец. Характерни за този зодиакален знак са желанието за опознаване на света, за пътешествия, за спонтанност – той се впуска след всяка своя идея със страст и без секунда колебание. Стрелецът е философът на зодиака, но и шегаджията, той приема всички хора за равни – независимо дали това е човекът, който ще му продаде вестник или неговия шеф, той е изключително прям и честен. 


След дълбоко трансформиращата енергия на Скорпион от миналия месец това Новолуние в позитивния Стрелец ще донесе освежаваща доза хумор, желание за пътешествия и приключения в далечни страни. Сатурн и Меркурий все още са в Скорпион, така че умът ни, мислите ни ще продължават да са заети с разкриване на истината. Стрелец също търси истината, той е идеалист и търси отговор на философския въпроса: „Какъв е смисъла на живота?“. По време на това Новолуние може би ще открием дали нашите чувства, това което усещаме със сърцето си за правилно и това, в което са ни учили да вярваме съвпада. Може да ни се наложи да защитаваме индивидуалните си вярвания пред околните. 

Новолунието в Стрелец този месец иска да ни побутне малко в посока напред, към разширяване на вярванията ни, да разчупим малко ограниченията които са ни заложени от възпитание, общество и религия и да погледнем на света по един по-позитивен и обширен начин. Периодът е изключително подходящ за научаване на нещо ново. Може да се запишем на курс по рисуване, чужд език или друго - каквото ни идва на ум и на сърце! 



четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Пълнолуние в Телец – 07.11.2014г.

На 07.11.2014г. в 0.40 ч. ще настъпи Пълнолунието, което е образувано от опозицията на Луна в Телец и Слънце в Скорпион. Луната в Телец ни подтиква да търсим емоционално удовлетворение в осезаемите и земни неща, като вкусна храна, красива природна гледка, аромат на цвете.... в същото време Слънцето в Скорпион насочва вниманието ни към загадъчното и невидимото с просто око. Това Пълнолуние ще ни донесе опитности свързани с интимните взаимоотношения, разискване нивата на комфорт и ценностите за всеки от партньорите, както и ясно поставяне на личните границите в една връзка. 

Телец е земен и практичен знак, свърва се с нашите физически сетива и с необходимостта ни от сигурност, както физическа, както и емоционална. Скорпионът е воден знак, дълбоко емоционален, свързва се с нашето подсъзнание, страстта, разгадаване на тайни и намиране на истината. Освен Слънцето, Венера и Сатурн също са в Скорпион и подсилват необходимостта да погледнем откровено на вътре в себе си и да определим, кое е най-ценно за нас самите в този момент. Подредили ли сме живота си така, както наистина ни се иска? Работата носи ли ни удовлетворение? Човека до нас дава ли ни нужната подкрепа или точно обратното? Каквото и да е това, което ни пречи да се събуждаме сутрин с усмивка – Пълнолунието ще го извади на светло, за да можем да го преработим и да се освободим от него. Света около нас се променя толкова бързо и на всички нива, че ако ние упорстваме да си останем на едно място ще ни става все по-трудно да функционираме. Промяната не винаги е лесна, но следваме ли вътрешния си радар всичко ще си дойде на мястото. 

Пълнолунието този месец ни дава възможност да намерим баланс между физическите и емоционалните ни нужди. Успеем ли да го направим ще станем много по цялостни, стабилни и пълноценни.