сряда, 18 март 2015 г.

Новолуние в Риби – 20 март 2015г.

Новолунието този месец е в Риби. Съчетано е с пълно слънчево затъмнение, което се наблюдава 2 пъти в годината, когато Луната и Слънцето са в съвпад и Луната е застанала между Слънцето и Земята. Влиянието на това Новолуние ще бъде през следващите 6 месеца, а не както е обикновено – 2 седмици. Затова е добре да си направим план какво бихме искали да „засадим” в живота си сега, което ще се развива и расте през следващите 6 месеца. 
Слънчевото затъмнение носи разтърсваща промяна чрез външно събитие, което ще ни накара да израстнем, да придобием по-широка представа за света около нас. Събитията, които се случват при слънчево затъмнение, са много по-важни и драматични от тези, които се случат по време на обикновено Новолуние. Те са още по-силно въздействащи, ако имат аспект с някоя рождена планета от индивидуалния хороскоп. Всяко съобщение по време на слънчево затъмнение трябва да се вземе насериозно. Слънчевите затъмнения осветяват сектора, в който попадат в личния хороскоп – домът, и показват неща, за които не сме знаели на съзнателно ниво. Могат да бъдат също и катализатори за взимане на важни решения. По време на слънчево затъмнение може изведнъж да разберем/видим последното парченце от пъзела, което ни е трябвало, за да видим ясно цялата картина. Дори и да не ни докосне затъмнението, около нас ще има много раздвижване и промени. Основното е, че започва нещо съвсем ново. Много скоро след Новолунието, което е в последния знак на зодиака – Риби, Слънцето влиза в Овен и настъпва пролетното равноденствие, което ни показва отново, че е време за обновяване. 
Новолунието е във водния знак Риби, който е чувствителен, артистичен и понякога бягащ от реалността в свой собствен илюзорен свят, но той е и силно интуитивен и духовен. Да използваме тези характеристики и да ги приложим в планирането на новите цели, които си поставяме сега. Може да си представим как бихме искали да изглежда живота ни, ако имахме вълшебна пръчка, така ще успеем да видим истинските желания на душата ни, без ограниченията, които ни поставят обстоятелствата, т.е. ограниченията, които ние самите си поставяме. Това е първата крачка към реализирането – да си го представим, а щом успеем да го видим във въображението си, ще започнем да виждаме възможности за осъществяването. Може да си направим колаж с изрезки от списания, на който да поставим всичко онова, което искаме да имаме в живота си, както е обяснено в книгата „Тайната“. Поставете таблото на място, където ще го виждате всеки ден, това ще ви помогне да останете фокусирани върху целта, която искате да постигнете. 
Важно е да слушаме вътрешния си глас. Ако нямаме навик да го правим – може да си направим експеримент и поне за 3 дни след Новолунието да се опитаме да го чуем. Може да се изненадате от резултата. Упражнението за интуицията може да ни е от полза в следващите дни, защото освен Луната, Слънцето и планетата на комуникацията Меркурий, която е в съвпада с Нептун – планетата на излюзиите и творчеството, също са в зодиакалния знак Риби. Това означава, че не всичко ще е така както изглежда на пръв поглед и единствено вътрешният ни глас ще може да ни дава вярна посока накъде да вървим.
Новолунието в Риби на 20 март 2015г. е прекрасна възможност да се фокусираме върху мечтите си, върху състраданието към себе си и към околните и да дадем малко почивка на егото си – да го оставим настрана. И то в момент, когато сме заобиколени от напрегнати астрологични аспекти, които водят до стрес в ежедневието ни. Новолунието идва точно навреме да се отдадем на мечти и творчество, за да повишим състоянието на духа си и по този начин да повдигнем не само собствените си вибрации – а и на всички около нас! :) 

четвъртък, 5 март 2015 г.

Пълнолуние в Дева – 05.03.2015г.

Пълнолунието в астрологията се свързва с кулминация, завършване на емоционален цикъл, който е започнал по време на предишното Новолуние. Така както пълната луна осветява нощното небе – така символично тя ни осветява и показва истини в живота ни, които до тогава не сме можели да видим. Луната изразява нашите емоции – ето защо осъзнаването ще е предизвикано от емоции, които Пълнолунието ще ни донесе. Днес Пълнолунието е в земния зодиакален знак Дева – Луната е застанала точно срещу Слънцето, което е в Риби. Това положение на небесните тела ни посочва, че работата която имаме да свършим е да намерим баланса между ежедневните задачки, физическото здраве, разума (Дева) и въображаемия свят, духовното здраве, интуицията (Риби). За хората, които не могат да изразяват емоциите си пред другите ще им е доста трудно в следващите две седмици да запазват външно спокойствие ако в тях бушуват емоции, но успеят ли да ги изразят ще научат колко е освобождаващо да умееш да изразяваш чувствата си, вместо да ги трупаш в себе си. 

Март месец за разлика от февруари ще е доста динамичен - Марс и Венера са в огнения Овен и няма да ни оставят да бездействаме. В средата на месеца ще е последния квадрат между Уран и Плутон – което практически ни казва да продължим напред, да реализираме това, което сме започнали лятото на 2012г. Благодарение на този аспект хората се учат как да изразяват индивидуалността си и как да поемат отговорност за живота си и да го изграждат сами. Нужно е само да повярваме че можем да управляваме живота си и че важното е не какво ни се случва, а как ще реагираме на това, което ни се случва – от това зависи посоката в която ще тръгне развръзката на всяка ситуация.

Пълнолунието в Дева е изключително подходящо за освобождаване от всичко ненужно, което сме трупали през изминалата година. Направим ли го съзнателно ще освободим място за всичко ново, което следващото Новолуние в Овен ще ни донесе в края на месеца. Овен е първият знак в зодиака и той носи със себе си началото на Новата астрологическа година. Дева е знакът който най-много от всичко обича реда и чистотата, така че нека запретнем ръкави и в следващите 2 седмици да направим едно хубаво пролетно почистване на домовете си, на телата и душите си.