понеделник, 15 юни 2015 г.

Новолуние в Близнаци – 16.06.2015г.

През последните седмици планетата на комуникацията Меркурий беше ретроградна във въздушните Близнаци. На 16.06.2015г. Меркурий вече е директен и имаме Новолуние в Близнаци, което съвпада с Марс в Близнаци. Това означава, че по време на ретроградния период на Меркурий сме имали време за пренареждане на целите си, за преосмисляне на начина ни на мислене и на общуване, имали сме време за довършване на стари, застояли дела – а сега с Новолуние е време за реализиране на нови идеи, на нов начин на мислене и на нов вид комуникация. Дори и да не се чувстваме напълно подготвени, Марс – планетата на действието няма да ни остави да бездействаме – ще ни подтиква да направим крачката напред към това което желаем. Тези от нас, които са си завършили старите задачки през последните седмици ще се чувствам по-спокойни и с лекота ще се впуснат в нови приключени. Останалите ще почувстват липса на време и малко по-трудно ще се справят с натоварения си график, но пък това ще ги научи да завършват навреме задачите си. 
Последните седмици всичко се случваше бавни и с объркване, заради ретроградният Меркурий, в следващите 2 седмици ще ни се иска да реализираме всичко онова, което се е забавило, но бих посъветвала нетърпеливите да забавят темпото и да си направят необходимото проучване преди да действат. 
Това Новолуние е подходящо за реализиране на всякакъв вид нови идеи, за нов начин на мислене, за наблюдаване на мислите, които имаме и на задаване на въпроси. Невероятно интересно, когато вместо да изкажем утвърдително изречение за дадена ситуация, да го направим въпросително. Например вместо да си кажем: „Днес беше тежък ден!“ да си кажем: „Днес беше ли тежък деня?“ – много е интересно, как толкова малка промяна в изречението може да накара умът ни да разсъждава по различен начин. Може да го приложим за всякаква ситуация и така ще можем да насочим собствения си ум към намиране на решение на ситуацията, а не към крайно заключение, което ни пречи да видим изход. 
Използвайте този звезден тласък на нова енергия, за осъществяване на всичко онова, което сте мечтали да имате в живота си! Дори и да направите една съвсем мъничка крачка към мечтата си, това е знак към Вселената, че вече сте готови за нея и тогава всичко около вас ще започне да помага за осъществяването й!  :)

понеделник, 1 юни 2015 г.

Пълнолуние в Стрелец – 02.06.2015г.

Пълнолуние е, когато Луната е в опозиця на Слънцето. Аспектът опозиция в астрологията носи със себе си необходимост от баланс, помага ни да осъзнаем неща от външния свят чрез хора и случки, които срещаме и благодарение на които разширяваме познанието си за света около нас. Луната е в Стрелец - най-големият оптимист сред зодиакалните знаци. Той без да се замисля тръгва към следващото приключение, винаги е искрен и следва сърцето си. Слънцето е в Близнаци – знакът, който се свързва скомуникацията, с любопитството и интелекта. От тук следва – да намерим баланс между сърцето и ума. До Слънцето са се наредили Марс – планетата на действието, и Меркурий, който все още е ретрограден – това подсилва характеристиката на зодиакалния знак Близнаци. Цялата тази комбинация изпълва атмосферата около Пълнолунието с огнен ентусиазъм от Стрелеца, разпален от въздушните 3 планети в Близнаци, което подсказва, че лесно бихме могли да изпаднем в свръх емоционално състояние. Затова е добре да не действаме под влиянието на емоциите си, да огледаме добре ситуацията, в която се намираме, преди да кажем нещо, за което после бихме съжалявали. Стрелец е известен със своята нетактична откровеност, а и с ретроградния Меркурий много лесно стават недоразумения. Нека бъдем внимателни в комуникациятаси.по време на това Пълнолуние 
Пълнолунието е подходящо за освобождаване от това, което не ни е нужно повече. С това Пълнолуние бихме могли да освободим ума си от непрекъснатите мисли за бъдещето, като отделим време за почивка и забавление – както е типично за Стрелец. След като успеем да се отпуснем и освободим от всякакви тревоги, ще можем да се издигнем над ежедневните ни задачки и да погледнем света около нас от една по-широка перспектива. Ще успеем да открием скрития смисъл на нещата и тогава ще изпитаме благодарност за всичко, което имаме в живота си – тук и сега.