понеделник, 27 юли 2015 г.

Пълнолуние във Водолей – 31.07.2015г.

На 31-ви юли ще имаме 2-рото за месеца Пълнолуние – Слънцето е в Лъв, а Луната във Водолей. Към Пълнолунието няма точни аспекти, което е хубаво – ще усетим единствено влиянието на аспекта между Лъв и Водолей. Лъвът се свързва с творчеството и с любовта, а Водолей – с изобретателността и с хуманността. 

Водолей е също и много инатлив ;) Опитайте се да се наблюдавате и да се чуете, кое е това, от какво се оплаквате най-често. Задайте си въпроса, дали път не сте се заинатили в нещо, което не може да се осъществи по начина, по който на вас ви се иска, дали това не ви спира и пречи да продължите по пътя си? Ако е така – освободете се от тази идея и проявете творчески подход за осъществяването на това, което желаете. Опитайте и нови, по-различни начини за реализацията на идеите си. 

Водолей е и знакът на свободата и желанието за освобождаване от ограниченията. Ако сме готови да променим тези вярвания, които ни ограничават и ни спират да изразим уникалността и талантите си - сега е най-подходящия момент. Единственото, което е необходимо е да бъдем достатъчно честни пред себе си, за да видим кои са тези ограничения и да се освободим от тях. 

вторник, 14 юли 2015 г.

Новолуние в Рак – 16.07.2015г.

Всяко Новолуние е подходящо за ново начало, но това е подсилено от факта, че се намира между две Пълнолуния в рамките на 1 месец. Новолунието е в Рак – воден, емоционален знак, който е привързан към миналото. В тази прогноза ще спомена много пъти думата „емоции“ защото в следващите две седмици всичко ще е свързано с емоциите ни. Марс – планетата на действията също е в Рак и ще ни подтиква да действаме под въздействието на емоциите ни. Меркурий – планетата на комуникацията също е в Рак – ще имаме вътрешна потребност да изразим емоциите си вербално. Така че нека си поемем дълбоко въздух сега – защото скоро всичко около нас ще е емоция и всеки ще действа много по-емоционално, от колкото обикновено. По време на Новолунието Плутон – планетата на трансформацията ще образува опозиция с Марс и Меркурий – този аспект ще внесе напрежение в комуникацията и действията ни. Зодиакалният знак Рак има склонността да се обижда, дори и човекът срещу него да не е имал такова намерение – бъдете внимателни към чувствата на околните и не взимайте нищо лично.

В следващите две седмици е много подходящо за лекуване на емоционални рани от миналото ни, защото Новолунието образува позитивен аспект с Хирон. За съжаление само факта че го има този аспект няма да е достатъчен – ще е нужно и ние да се потрудим, за да се освободим от наранените ни чувства, които не ни дават възможност да изградим една нова любовна връзка или да потърсим ново работно място или ..... довършете сами.


Непредвидимият Уран е в квадрат с Новолунието – така че е възможно да излязат емоции, за които изобщо не сме предполагали – но ако една емоционална рана си стои дълбоко заровена в нас – тя няма как да бъде излекувана. Колкото и да ни боли трябва да я извадим навън и преживеем отново, трябва да я приемем, за да се освободим от нея. Дори и да нямаме желание да се вгледаме дълбоко във вътрешния си свят – това Новолуние с всички си аспекти ще ни подтикне точно към това. 

сряда, 1 юли 2015 г.

Пълнолуние в Козирог – 02.07.2015г.

Този месец започва с Пълнолуние и ще завърши с Пълнолуние на 31.07.2015г. На 02.07.2015г. Пълнолунието ще е в Козирог – образувано от Луна в Козирог в опозиция със Слънце в Рак. Зодия Козирог е земна и практична зодия, която трудно изразява чувствата си, а зодия Рак е силно емоционален и грижовен знак, в резултата на този аспект е възможно емоциите, които бушуват в нас по време на Пълнолунието да останат напълно скрити за външния свят. Марс също е в Рак - това ще направи действията ни внимателни, без излишни рискове и ще се съобразяваме повече с чувствата на хората около нас, преди да предприемем дадено действие.

Пълнолунието е подходящо за освобождаване от ненужни навици, начини на мислене и действие. Ще са необходими усилия да се стигне до реална промяна на конкретен навик, но постиженията се случват, само когато сме постоянни и сме готови да се потрудим за тях. А няма по-подходящ момент от Пълнолуние в Козирог – най-амбициозния и търпелив земен знак в зодиака. Концентрирайте се върху собствените си качества и върху това, което искате да имате в живота си и се освободете от очакванията на околните. Самоувереността лесно се губи, когато се опитвате да отговорите на очакванията на всички. Не говоря за егоистично поведение, а за такова, което ще ви даде сигурността, че вървите през живота си с уважение към себе си и към околните. За да спечелите собственото си самоуважение и независимост е нужно да правите сами изборите си и да поемате отговорност за последствията от тях. Изключително важно е да се приемете, такива каквито сте, за да се чувствате добре в собствената си кожа и ако искате да промените нещо, да го направите с любов към себе си.

По време на Пълнолунието Венера – планетата на любовта съвпада с планетата на късмета – Юпитер в царствения Лъв. Този аспект ще внесе любов, щедрост и хармония в атмосферата, но и преувеличаване и драматизиране на любовните емоции. Венера и Юпитер заедно ще увеличат желанието за забавления и творческа изява – в сектора, в който попадат в индивидуалния хороскоп на всеки от нас. Тези две планети ще се срещнат още 2 пъти през следващите месеци: на 05.08.2015г и на 26.10.2015г.

Вярваме или не ние сами изграждаме живота си и единствено от нас зависи, как ще го изградим и по какъв начин ще го изживеем. През следващите две седмици имаме възможност да се освободим от това, което не ни е нужно повече, за да направим място на новото, към което се стремим.