четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Пълнолуние в Овен – 19 октомври 2013г.

Пълнолунието този месец ще бъде в зодиакалния знак Овен и ще е съчетано с частично лунно затъмнение, което ще бъде видимо за нашата географска ширина между 1:00 и 4:00 сутринта на 19-ти октомври 2013г. Лунни затъмнения наблюдаваме, когато Земята хвърля сянка върху слънчевата светлина, която се отразява от Луната. В астрологията затъмненията изваждат на яве събития, които ни „разтърсват” с единствената цел да ни подтикнат да продължим напред в нашето израстване. Понякога от страх пред новото и неизвестното сме склонни да стоим в дадена трудна ситуация повече, от колкото е необходимо. 

Пълнолунието със лунно затъмнение носи кулминация, завършване, а периодът му на влияние е около 6 месеца, а не както при обикновеното Пълнолуние - 2 седмици. Обикновено в този период получаваме информация, която е последната част от пъзела и която ни помага да осъзнаем общата картина на дадена ситуация. Ето защо е добре да обръщаме внимание на всяка информация, която получаваме около 19 октомври.

Луната е в огнения знак Овен, а Слънцето - в знак Везни. Това ни показва, че Пълнолунието ще ни донесе осъзнаване свързано с нашите взаимоотношения. Ще „освети” местата, където има дисбаланс в контактите ни във всички сфери: работа, семейството, приятели, съседи и т.н. Ще "изплуват" проблеми за разрешаване от миналото, за които може да сме забравили. Предоставя ни се възможност да намерим баланса между моите нужди и нуждите на другите. Възможно е да сме настроени по-силно емоционално по време на Пълнолунието. Нека се опитаме да наблюдаваме емоциите, които изпитваме и да се опитаме да не реагирате веднага по заучения стар начин, а да си дадем малко време преди да отвърнем. Важно е да изразяваме емоциите си напълно, без да ги подтискаме, но по осъзнат начин. 

Дори и да не забележим промяна на външно ниво в живота ни, това Пълнолуние идва да ни донесе промяна в ценностната ни система и в начина, по който защитаваме нашата индивидуална истина. А когато се промени вътрешният ни свят – това неминуемо ще доведе да промяна и на външният!

Няма коментари:

Публикуване на коментар