понеделник, 13 януари 2014 г.

Пълнолуние в Рак – 16 януари 2014г.


Ако Новолунието е подходящо за започване на нещо ново, то Пълнолунието винаги е кулминация и завършване на дадена ситуация. Пълнолунието през първия месец на 2014г. е в зодиакалният знак Рак. Основните характеристики на Рак са: чувствителност, грижовност, интуиция. Раците са традиционалисти и за тях домът и семейството са много важни. 

Периодът е подходящ за отдаване на нужното внимание и грижа към нас самите, за поставяне на ясно граници, до къде можем да се грижим за другите и къде трябва да спрем и да "презаредим батериите" си. Ако се чувстваме изтощени, може би това е начинът, по който тялото ни дава сигнал, че е време да си дадете почивка, ако сме обезкуражени или ни липсва мотивация – това е знак, че сме забравили да отделяме време за хобито си, време за забавление и доставяне на радост. Нека направим какво е нужно и да се погрижете за себе си в тези две седмици след Пълнолунието. Когато сме спокойни и в хармония със себе си, тогава можеш да дадем пълноценна грижа и на близките си. Когато сме преуморени не сме полезни нито на себе си, нито на околните.

Около Пълнолунието е възможно да сме свръх емоционални, защото Луната е управител на зодиакалния знак Рак и се чувства "у дома си" в този знак. В същото време няма опасност да се изгубим в емоциите си, защото консервативният Сатурн образува позитивен аспект с Пълнолунието и това ни гарантира, че ще успеем да останем здраво стъпили на земята, въпреки силните емоции. 

Темата на Пълнолунието този месец е балансиране на грижите, които полагаме към себе си и към другите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар