сряда, 12 февруари 2014 г.

Пълнолуние в Лъв – 15 февруари 2014г.


Пълнолунието е време, което е подходящо за приключване на вече започнати неща, за освобождаване от ненужното в живота ни. Пълнолунието този месец е в огненият Лъв. В астрологията Лъвът се свързва с истинската любов, с творческото изразяване на себе си, с вътрешното ни дете, но също и с егото ни, с драматизиране на нещата. Управляван от Слънцето, Лъвът излъчва топлота, но и изпитва желание да е в центъра на вниманието и да бъде забелязан. Ще се засили нуждата ни от похвали и това да бъдем оценени от околните. Пълнолунието ще ни донесе ентусиазъм, игривост, смелост, но може и да ни направи и по-егоцентрични, раздразнителни и арогантни.



Слънцето е в опозиция на Луната, както винаги по Пълнолуние и е във Водолей. Водолей се свързва с интелекта, с нестандартното мислене, с равенството между хората. Сега е момента да намерим баланса между сърцето и интелекта, между егото и състраданието, между Аз и Ние.


Планетата на комуникацията Меркурий, която е ретроградна в мометна съвпада със Слънцето по време на Пълнолунието. Възможни са недоразумения и непредвидими промени в плановете. В периода, когато Меркурий е ретрограден т.е. до 01.03.2014г. не е подходящо да се сключват договори, да се взимат важни решения, да се купува електроника. Ако не могат да се отложат – то трябва много внимателно да се преразгледат и проверят всички факти, да се направят консултации с компетентни лица, защото основното въздействие на ретроградния Меркурий е да ограничи информацията, която получаваме и това ни пречи да вземем адекватно решение.



Романтиката се свързва с Лъва, а и Пълнолунието е точно в нощта на Свети Валентин,  е да не е наш празник, :) но дали Трифон Зарезан или Свети Валентин - все си е повод за празнуване! :)

1 коментар: