четвъртък, 5 март 2015 г.

Пълнолуние в Дева – 05.03.2015г.

Пълнолунието в астрологията се свързва с кулминация, завършване на емоционален цикъл, който е започнал по време на предишното Новолуние. Така както пълната луна осветява нощното небе – така символично тя ни осветява и показва истини в живота ни, които до тогава не сме можели да видим. Луната изразява нашите емоции – ето защо осъзнаването ще е предизвикано от емоции, които Пълнолунието ще ни донесе. Днес Пълнолунието е в земния зодиакален знак Дева – Луната е застанала точно срещу Слънцето, което е в Риби. Това положение на небесните тела ни посочва, че работата която имаме да свършим е да намерим баланса между ежедневните задачки, физическото здраве, разума (Дева) и въображаемия свят, духовното здраве, интуицията (Риби). За хората, които не могат да изразяват емоциите си пред другите ще им е доста трудно в следващите две седмици да запазват външно спокойствие ако в тях бушуват емоции, но успеят ли да ги изразят ще научат колко е освобождаващо да умееш да изразяваш чувствата си, вместо да ги трупаш в себе си. 

Март месец за разлика от февруари ще е доста динамичен - Марс и Венера са в огнения Овен и няма да ни оставят да бездействаме. В средата на месеца ще е последния квадрат между Уран и Плутон – което практически ни казва да продължим напред, да реализираме това, което сме започнали лятото на 2012г. Благодарение на този аспект хората се учат как да изразяват индивидуалността си и как да поемат отговорност за живота си и да го изграждат сами. Нужно е само да повярваме че можем да управляваме живота си и че важното е не какво ни се случва, а как ще реагираме на това, което ни се случва – от това зависи посоката в която ще тръгне развръзката на всяка ситуация.

Пълнолунието в Дева е изключително подходящо за освобождаване от всичко ненужно, което сме трупали през изминалата година. Направим ли го съзнателно ще освободим място за всичко ново, което следващото Новолуние в Овен ще ни донесе в края на месеца. Овен е първият знак в зодиака и той носи със себе си началото на Новата астрологическа година. Дева е знакът който най-много от всичко обича реда и чистотата, така че нека запретнем ръкави и в следващите 2 седмици да направим едно хубаво пролетно почистване на домовете си, на телата и душите си.     

Няма коментари:

Публикуване на коментар