събота, 22 юни 2013 г.

Пълнолуние в Козирог - 23 юни 2013г.

Пълнолунието е кулминацията на това, което сме започнали по време на предишното Новолуние: на 8 юни 2013г. Влиянието му се очаква да е значително по-силно защото Луната ще се намира най-близо до Земята. Луната ще се вижда с 14% по-голяма и с 30% по-ярка от всички останали Пълнолуния през 2013г.

Пълнолунието е образувано от Луна в Козирог – земен, практичен и отговорен знак и Слънце в Рак – воден, емоционален и грижовен знак. Моментът е подходящ за намиране на баланс между практичността и емоционалността. Можем да променим живота си, като обърнем внимание на нашите емоции – те ни показват, на къде е правилната посока за нас. Ако се научим да им се доверяваме ще вървим по най-краткия пътя към целта и няма да се лутаме. Ако успеем да наблюдаваме емоционалните си реакции неутрално, за което Луната в Козирог ще ни помогне, ще успеем да видим ясно, как начина, по който реагираме – определя как ще се почувстваме. Така бихме могли да коригираме поведението си ако искаме. За това е толкова важно да се научим да познаваме емоциите си, а не да ги подтискаме или да се страхуваме от тях.  

Може да се появят емоции свързани с несигурността –емоционална или физическа. Ако се вгледаме по-дълбоко в тях ще разберем от какво са породени и какво да променим, за да се освободим от тях. Пълнолунието е подходящо за освобождаване от ненужни навици, начини на мислене и действие. Ще са необходими усилия да се стигне до реална промяна, но постиженията се случват, само когато сме готови да се потрудим за тях. А няма по-подходящ момент от Пълнолуние в Козирог – най-амбициозния и търпелив земен знак в зодиака! Концентрирайте се върху собствените си качества и върху това, което искате да имате в живота си и се освободете от очакванията на околните. Самоувереността лесно се губи, когато се опитвате да отговорите на очакванията на всички. Не говоря за егоистично поведение, а за такова, което ще ви даде сигурността, че вървите през живота си с уважение към себе си и към околните. За да спечелите собственото си самоуважение и независимост е нужно да правите сами изборите си и да поемате отговорност за последствията от тях. Да се приемете такива каквито сте и да се чувствате добре в собствената си кожа е изключително важно в момента. Това ще ви помогне да запазите ясната си преценка на случващото се около вас. А в момента доста нещата се случват.

Пълнолунието през юни иска от нас да намерим баланса между егото си и емоциите си, между професионалния и личния живота. Сега е момента да се освободим от всичко, което ни пречи да живеем живота, за който винаги сме си мечтали!

Няма коментари:

Публикуване на коментар