четвъртък, 6 юни 2013 г.

Новолуние в Близнаци - 8 юни 2013г.

Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да преразгледаме живота си и да си поставим нови цели за постигане. Новолунието на 8 юни 2013г. е в Близнаци - въздушен знак, който се свързва с интелекта, любознателността и лесното адаптиране към всякакви ситуации. 

Енергията на това Новолуние ще е наситена с много нови идеи, лекота и безбройни разговори, защото освен Луната и Слънцето в Близнаци са още 2 планети: Юпитер и Марс. Планетата на късмета - Юпитер ще придаде размах на идеите ни, а Марс - планетата на действието - ще ни подтиква да правим няколко неща едновременно. 

Близнаци е знак, който лесно се отекчава от еднообразието и винаги е любопитен към новите неща, така че няма да скучаем! Управителят на Близнаци е планетата на комуникацията - Меркурий, която по време на Новолунието образува напрегнат аспект с ексцентричния Уран. Когато Уран е замесен, трудно може да се предвиди, какво ще последва. Възможно е да комуникираме без да сме обмислили добре, какво искаме да кажем. За това в дните около Новолунието е добре да преброим до 10 преди да споделим мнението си на глас. 

Фокусът на Новолунието този месец е върху начина ни на мислене и комуникация. Дава ни се възможност да обърнем повече внимание на мислите, които се реят в главите ни и на думите, които използваме. Например може да заменим навика си да се оплакваме от това, което нямаме като вместо това казваме, какво искаме да имаме. Повтаряйки непрекъснато това, което ни липсва, ние го затвърждаваме все повече и повече в собствената си реалност, а и досаждаме на околните ;).   Учените са доказали, че за промяна на един навик, на човек са му необходими 30 дни. Ако искаме да променим нещо в мисленето си сега е най-подходящия момент за това. 

Посланието на Новолунието в Близнаци е: "Да обновим и разнообразим начина по който мислим и комуникираме, както с околните, така и със себе си!" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар