вторник, 3 септември 2013 г.

Новолуние в Дева - 5 септември 2013г.

Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да започнем нещо ново в живота си, да поставим ново начало. Този месец Новолунието е в практичния, земен знак Дева, който се свързва с начина по който служим на другите. Девата е работохолика и перфекциониста в зодиака. Това ще придаде на Новолунието този месец елемент на практичност, на непреодолимата нужда да се знаят и анализират всички детайли, преди да се действа. Също така да не забравяме и критичността, с която е известна Девата – трябва да сме изключително внимателни с критиките както към себе си, така и към околните.

По време на Новолунието Меркурий – планетата управител на Дева също се намира в Дева т.е. изброените качества на зодиакалния знак Дева ще са доста ясно изразени. Това ще ни помогне в анализиране и изясняване на сложни ситуации, в комуникацията с другите. Така ще можем да подредим всички сфери от живота ни, които имат нужда от разчистване и преподреждане. Ако имате проблеми за разрешаване или взимане на важни решения, които постоянно отлагате - това Новолуние ще ви помогне да се справите перфектно.

Новолунието образува позитивен аспект с планетата на късмета и изобилието – Юпитер. Щом имаме подкрепата на Юпитер можем смело да започнем това, което сме отлагали до сега. Юпитер винаги намира начин да помогне, дори и да не ясно, как би могло да стане - от нас се иска само да му се доверим.   

В стила на Девата нека обобщим и видим, за какво можем да използваме енергията на това Новолуние:
- изключително подходящо е за анализиране на трудни ситуация;
- за започване на нов, здравословен режим на хранене, на спортуване – за цялостна грижа за тялото;
- за разчистване и подреждане на дома ни – да извадим всичко от шкафовете и да се освободим от ненужните вещи;
- за "разчистване" на съзнанието – да проверим дали нямаме скрити вярвания, които ни пречат да намерим подходящия човек, подходящата работа;

Темата на Новолунието в Дева е физическо, ментално и емоционално пречистване. Ако се възползваме от тази хубава, практична и аналитична енергия на Новолунието този месец, резултатът ще бъде: появата на една обновена и освежена нова версия на нас самите! :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар