събота, 26 април 2014 г.

Новолуние в Телец и слънчево затъмнение – 29 април 2014г.

Месец април ще завърши с Новолуние в Телец съчетано със слънчево затъмнение – продължение на интензивното Пълнолуние с лунно затъмнение от средата на месеца. Затъмненията винаги идват по двойки и са два пъти в годината. Носят промяна, трансформация (не зависимо дали ни харесва или не) на секторите, в които попадат в личните ни хороскопи. Важно е върху какво ще се концентрираме по време на това Новолуние, защото ефектът му ще усещаме през следващите 6 месеца. Каквито „семенца‘“/ нови идеи засадим сега – те ще растат през следващите 6 месеца, а „плодовете“ им ще види на следващото Пълнолуние със лунно затъмнение, което ще бъде на 8 октомври 2014г. 

Нека разгледаме това Новолуние в Телец. Телец се свързва с това, което ценим, с ценностната ни система, обича вкусната храна, красотата, природата и удоволствията свързани с всичките човешки сетива. Телец е земен, практичен знак, който цени това което притежава, защото го постига с труда си. Той обича комфорта си и трудно прави промени, действа бавно и след внимателно планиране. Така, че каквито и цели да си поставим сега, ще бъдат добре обмислени и планирани. Ако решим да се възползваме от енергията на това Новолуние едно от нещата които може да направим е да започнем да се наслаждаваме повече на физическите удоволствия: вкусна храна, красива природа, хубава музика, приятни аромати и всичко, което можем да усетим със сетивата си. Може да преразгледаме ценностната ни система, както и собствената ни самооценка. Оценяваме ли таланти, които имаме и успяваме ли да ги изразим или се съмняваме в тях? Ако не получаваме уважението, което мислим че заслужаваме от околните - трябва да проверим дали сами се уважаваме достатъчно. Когато почувстваме собствената си ценност, тогава ще искаме от живота само и единствено най-доброто, защото го заслужаваме. Когато сами ценим и уважаваме себе си, тогава и хората около нас започват да ни ценят. Промяната винаги започва от вътре на вън. 

Но ако се поддадем на негативната страна на Телец (голям инат е и трудно прави промени) може да се съпротивляваме на новото, което идва в живота ни заради страх от промените, страх да рискуваме и бързо да вземем решение. А няма как да получим различен резултат, ако продължаваме да прави все едно и също. Ако искаме промяна – ще трябва да поемем риска и да излезем от зоната на комфорта си. 

Управител на Телец е планетата Венера. Венера е богинята на любовта – нека намерим любовта в себе си, към себе си и към всички и всичко около нас. Венера се свързва и с всичко красиво – сега можем да внесем повече красота в живота си, във взаимоотношенията с околните, в дома си и на всякъде около нас! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар