четвъртък, 4 септември 2014 г.

Пълнолуние в Риби - 09.09.2014г.

Този месец Пълнолунието е в Риби в 4:30ч. сутринта. То ще донесе със себе си силни емоции, защото Риби е чувствителен знак, който поема емоциите около себе си. Това е последната супер Луна за тази година. Супер Луна означава, че Луната е в най-близката си точка до Земята. По време на Пълнолуние Слънцето и Луната винаги са в опозиция. Това Пълнолуние е образувано от Луна в Риби в опозиция със Слънце в Дева – подходящо положение за намиране на баланс между интелект и интуиция, между това което ни казва разума и това което иска сърцето. Зодиакалният знак Риби се свързва с интуицията, състраданието, духовността. Нека в този период бъдем по-състрадателни към всички около нас и към себе си. Добре е да се внимава да не изпадаме в самосъжаление и да не заемаме позицията на жертва (характерни качества за Риби). Колкото и безнадеждна да изглежда дадена ситуация винаги има изход от нея. Важно е да помним, че всичко в живота ни зависи само и единствено от нас самите, от нашето искрено намерение и няма нужда се отказваме от това си право, като прехвърляме вината за на успехите си върху някой друг. Нека се доверим, че сме точно там, където трябва да бъдем в сегашния момент, да огледаме ситуацията реално, да повярваме в собствените си сили и да променим това, което ни ограничава и което ни пречи да изразим напълно себе си.

Пълнолунието съвпада с лечителя Хирон – това означава, че Слънцето ще освети емоционалните ни рани, а щом ги видим на „повърността“ – ще успеем да ги излекуваме. Осъзнаването на даден проблем е първата стъпка към разрешаването му. Това Пълнолуние е изключително подходящо за лечение и на физическото ни тяло. Може да потърсим различни техники за самолечение, като Техника за емоционална свобода /ТЕС/, Буен терапия или друга която е привлякла вниманието ни. Зодиакалният знак Риби се свързва с имунната система – може да помислим как да укрепим имунната си система, как да пречистим тялото. Какъвто и метод за лечение на физическото и емоционалното ни тяло да изберем ще бъде подпомогнат от енергията на това Пълнолуние. 

Нека се „гмурнем“ в лековитата енергия на Пълнолунието този месец, да се отпуснем и да си позволим дори и за кратко да се „понесем по течението“.

Поздрав в синхрон с Пълнолунието :)    Mantra for Compassion and Healing - Guru Ram Das Chant by Mirabai Ceiba

Няма коментари:

Публикуване на коментар