вторник, 22 септември 2015 г.

Пълнолуние в Овен и Лунно затъмнение – 28.09.2015г.

Лунните затъмнения настъпват, когато сянката на Земята пречи на слънчевата светлина да достигне Луната и тя не може да бъде отразена от Луната. Лунно затъмнение можем да наблюдаваме само по време на Пълнолуние. На 28.09.2015г. лунното затъмнение ще започне в 5:11ч., а пълното Лунно затъмнение ще може да се наблюдава 36 мин. след това. Тук може да видите повече информация за затъмненията: http://www.timeanddate.com/eclipse/lunar/2015-september-28. Луната по време на това Пълнолуние ще е в най-близката си точка до Земята, за това я наричаме Супер Луна. Такова съчетание на най-близкото положение на Луната до Земята с Лунно затъмнение е имало последно през 1982г., а следващия път, когато ще можем да го видим :-) ще бъде през 2033г. Това е наистина рядко астрономическо явление, но нека видим какво означава то от астрологична гледна точка. Затъмненията според астрологията идват, за да ни посочат секторите в живота ни, където се налага да направим промени. Те носят със себе си събития, които ни изненадват, разклащат основата на която сме стъпили и ни принуждават да предприемем действие. Затъмненията са като мост, по който вървите и тъкмо сте стъпили на другия бряг и моста се разпада след вас т.е. няма връщане назад – единствения възможен път е напред. Лунните затъмнения са много емоционални защото те носят край на даден период от живота ни и осъзнаването на този факт може да ни накара да изпитаме тъга по миналото.

Това Пълнолуние с лунно затъмнение ще донесе кулминация или завършек на онова, какво сме започнали в края на март 2015г. – сега ще видим резултата от усилията, които сме положили. Луната е в Овен и съвпада с Южния лунен възел – също в Овен – този съвпад ще ни донесе нежелание да се разделим със старото и познато, а без да се освободим от старото, няма как да дойде новото в живота ни. Повечето хора искат да имат нови преживявания, но без да променят мисленето и действията си. Както е казал Айнщайн: „Няма как да правите едно и също и да се надявате да получите различен резултат“.  Доказано е научно, че 90 % от мислите на всеки човек, всеки ден са едни и същи мисли, на база на тези мисли се изграждат нашите навици. Навикът е действие, което извършваме автоматично, без да се замислим, защото сме го правили толкова много пъти, че тялото ни го прави без  да е нужно умът ни да се включва съзнателно, без да се замисляме, същото се отнася и за емоциите ни. Повечето хора до 35-та си година са изградили солидни навици, емоционални реакции, система от вярвания, които заедно работят като перфектна подсъзнателна компютърна програма. Така 95 % от личността ни действа, мисли и чувства на база многократно повтаряното, действа на подсъзнателно ниво. Например – може да ви е трудно да си спомните паролата, или ПИН кода на картата ви, но щом стигнете до банкомата или клавиатурата – ръката сама знае много добре кои цифри да натисне, без да е нужно да си ги казвате на ум. А всеки път когато научите нещо ново, карате мозъка да образува нови връзки, да се разширява. Тогава новите мисли, би трябвало да доведат до нови избори, а новите избори до ново поведение, новото поведение до нови емоции, а новите емоции ще вдъхновят нови действия. Процесът на промяната изисква да сме съзнателни за несъзнателното ни поведение, което извършваме по навик и да сме упорити в желанието си да действаме съзнателно, да правим и научаваме нови неща. Единствено така бихме могли да променим изживяванията си и да променим собствената си  реалност.

Пълнолунието в Овен на 28.09.2015г. е образувано от Луна в Овен и Слънцето във Везни: това ни показва, че Пълнолунието ще ни донесе осъзнаване свързано с нашите взаимоотношения. Ще „освети” местата, където има дисбаланс в контактите ни във всички сфери: работа, семейството, приятели, съседи и т.н. Ще "изплуват" проблеми за разрешаване от миналото, за които може да сме забравили. Предоставя ни се възможност да намерим баланса между моите нужди и нуждите на другите. Възможно е да сме настроени по-силно емоционално по време на Пълнолунието, но ако се опитаме да наблюдаваме емоциите, които изпитваме, така няма да реагирате веднага по заучения стар начин, а може да уловим скрити дори за нас вътрешни подбуди на емоциите ни и да разберем защо реагираме така и искаме ли да продължаваме да го правим. Дори и да не забележим промяна на външно ниво в живота ни, това Пълнолуние идва да ни донесе промяна във взаимоотношенията ни и в начина, по който защитаваме нашата индивидуална истина. А когато се промени вътрешният ни свят – това неминуемо ще доведе да промяна и на външният!

Няма коментари:

Публикуване на коментар