вторник, 7 май 2013 г.

Новолуние в Телец - 10 май 2013г.


Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да си поставим нови цели, да започнем нещо ново в живота си. Този месец Новолунието е в Телец и е съчетано със слънчево затъмнение. Всяко затъмнение ни носи осъзнаване, което променя живота ни. 

Телец е земен, търпелив, лоялен и много упорит знак. Той действа умерено, никога не би предприел нещо прибързано, без да се е уверил, че всичко ще бъде по план. Обича комфорта, вкусната храна, красотата, природата и удоволствията свързани с всичките човешки сетива. Емоциите ни, начина на говорене и действие по време на Новолунието ще са доста умерени и земни. Телецът бавно и упорито преследва целта си – така че каквито и цели да си поставим сега – ще имаме подкрепата на Новолунието да се осъществят, само трябва да сме търпеливи. Резултатите от поставените сега цели ще можем да видим след около 6 месеца. 

Възможно е да усетим едно вътрешно противоречие – Новолунието ще ни подтиква да предприемем нещо ново, но никак няма да ни е лесно да го осъществим. Не е лесно да излезем от зоната на комфорта си и да направим стъпка към новото и неизвестното. Може би заради този подсъзнателен подтик към новото, на съзнателно ниво ще ни се появят спомени, случки, хора от миналото ни. Добре би било да не се фокусираме дълго върху тях, а да вземем само поуките и да се концентрираме върху новото, към което се стремим. Защото получаваме не това което искаме, а това в което вярваме и в което фокусираме мислите си. 

Темата на Новолунието в Телец е това което ценим в живота си, както и собствената ни самооценка. Може да преразгледаме ценностната ни система – дали има нужда от промяна. Имаме ли стари вярвания или поведение, което вече не ни е полезни? Оценяваме ли таланти, които имаме и успяваме ли да ги изразим или се съмняваме в тях? Ако не получаваме уважението, което мислим че заслужаваме от околните - трябва да проверим дали сами се уважаваме достатъчно. Когато почувстваме собствената си ценност, тогава ще искаме от живота само и единствено най-доброто, защото го заслужаваме. Когато сами ценим и уважаваме себе си, тогава и хората около нас започват да ни ценят. Промяната винаги започва от вътре на вън.

Нека използваме енергията на Новолунието в Телец, за да намерим красотата и удоволствието в ежедневието ни, като се наслаждаваме на всеки вкус, поглед, аромат, звук и допир! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар