неделя, 19 май 2013 г.

Плутон образува точен квадрат с Уран на 20 май 2013г.


На 20 май 2013г. планетата Плутон (трансформация) и планетата Уран (неочаквани събития) образуват точен, напрегнат аспект. В гръцката митология Плутон е богът на подземното царство, а Уран - богът на небето. И двете планети са бавно движещи се, този аспект между тях започна 2012г. и ще продължава до април 2015г., през този период те ще се доближават и отдалечават. Ето защото, когато аспектът между тях е точен, както това ще се случи утре - астролозите очакват неговото въздействие да е по-силно осезаемо. 
В момента Плутон е в Козирог, от 2008 до 2023г. ще бъде там. Плутон е планетата на трансформацията, на смъртта, последвана от ново раждане, на прераждането, на разрушението до основи на това, което вече е старо и ненужно. Козирог символизира институциите, индустрията, католическата църква, корпорациите, властта по принцип, всякакви структури, материалните цели, старите възгледи, а също песимизма, консерватизма и морала. Значи всичко което изброих за Козирога подлежи на трансформация, на умиране, за да се прероди в нещо ново и на по-еволюирало ниво.
Уран в момента е в Овен от 2010 до 2019г. Уран го наричат «Този, който пробужда» защото той носи новото, ексцентричното, това, което никой не си е представял, така както, когато са открили електричеството – хората не са можели да повярват, какво се случва, Уран носи промяна и то по един неочакван начин. А Овен – той е първият знак в зодиака, той иска винаги да е пръв, действа егоистично, енергично, никой не може да го спре, той би преминал през стената – за да постигне своето. Уран в Овен – това е правата на индивида, на всеки един човек, а не на социалната група.
На 20 май 2013г. Плутон и Уран образуват астрологичния аспект квадрат. Квадратите дават напрежение, пречки, напрежението при квадрат, е по-скоро вътрешно и търси външно изявяване. Квадрата може и да ни научи да приемем ограниченията и да се приспособим. Но в случая с Плутон в Козирог и Уран в Овен е по-скоро бунт на индивидуалните и лични свободи (Овен), срещу желанието на властта да ги подтиска (Козирог) ....Тази трансформация ще става в продължение на 3 години, докато трае този аспект- тя няма да стане за 1 ден.
Как ще се отрази този аспект в личния живот на даден човек, зависи от това, къде в хороскопа му попадат тези 2 планети - това ще покаже, в кои сфери ще настъпи трансформация. Този аспект ще го усетим като напрежение, което ще привлече вниманието ни към сферите където попадат 2-те планети. Меркурий също аспектира едновременно Плутон и Уран - това ще донесе много разговори, дискусии, ще търсим разумно решение, ще отвори съзнанието към нови начини за решение.


Следващите точни квадрати между Уран и Плутон са на:
1 ноември 2013г.,  21 април 2014г.,  15 декември 2014г.,  17 март 2015г. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар