четвъртък, 4 декември 2014 г.

Пълнолуние в Близнаци – 06.12.2014г.

Този месец Пълнолунието е във въздушният знак Близнаци, който се свързва с интелекта, комуникацията, начина ни мислене. Слънцето, Меркурий и Венера са в огненият Стрелец, характеризиращ се със силно чувство за справедливост, желание за приключения и пътувания. Прекрасно време за събиране с приятели, за обменяне на идеи, за забавления. По време на Пълнолунието Меркурий – планетата на комуникацията е в съвпад със Слънцето – това ще ни помогне да изказваме ясно и без колебание мнението си, но е добре да внимаваме за чувствата на хората, с които комуникираме, защото Луната е в опозиция с Меркурий и Слънцето. 

Пълнолунието в Близнаци е подходящ период за преразглеждане на нашия интелектуален свят, както и да обърнем внимание на начина по който общуваме, за да видим умеем ли да изслушваме човека срещу нас или бързаме да си кажем нашето мнение преди той да е приключил. Подходящо време е и за преразглеждане на това в което вярваме. Ние изграждаме света около нас, преживяванията ни, чрез вярванията си. Ако вярваме че парите се печелят с много труд и не растат по дърветата, така и ще бъде в нашия свят. Животът така е устроен, че всеки може да вярва в това, в което си поиска. Да, не може да си стоиш в къщи, да си повтаряш позитивни фрази и да очакваш да промениш живота си без да предприемеш реални действия. Чрез системата от вярвания която притежаваме даваме значение на дадено събитие, като по този начин създаваме нашето си, уникално преживяване. Често може би нямаме обяснение на това което се е случило, но ако изберем да го погледнем от позитивната му страна, ще избегнем стреса, ще успеем да запазим спокойствие и ще можем да действаме много по-адекватно. Колкото повече практикуваме това балансирано състояние, за толкова по-дълго ще успяваме да го запазваме. Факт е че стресът причинява всички болести и можем да го намалим, като се настроим позитивно към това което ни се случва, но не само на думи – а искрено да повярваме и да очакваме, че всичко което ни се случва е единствено за наше добро. 

Нека с това Пълнолуние във Близнаци да изоставим всички песимистични мисли и вярвания и да ги заменим с позитивни. Така лека по лека, случка по случка ще започнем да изграждаме най-позитивната реалност за себе си. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар