събота, 18 април 2015 г.

Новолуние в Овен 18.04.2015г.

На 18.04.2015г. в 21:56ч. ще има Новолуние – Слънцето и Луната ще са в зодиакалният знак Овен. Всяко Новолуние ни обещава, че ще ни подкрепя в новото начинание, което започнем в следващите 2 седмици след него. Овен е огнен знак, който се свързва с куража, с желанието да е пръв във всичко, да постига целите си дори и ако се налага да „преминава през стени“, той върши сам работата си, няма нужда от съдружие. След раздвижването, което донесоха слънчевото и лунното затъмнения в живота на всеки, това Новолуние е идеално за отстояване на собствената истина, за поемане на рискове и реални действия, за придвижване „напред“. Меркурий – планетата на комуникацията е в земния Телец т.е. ще успеем ясно и разумно да вербализираме идеите си. Марс – планетата на действието също е в Телец и ще действаме с реализъм и търпение - 2 качества, които са предпоставка за успех на всяко начинание. 

Звездите са идеално разположени за започване на всяко ново начинание в следващите две седмици, от нас се иска единствено кураж да направим първата стъпка към новото, което душата ни жадува. Дори и да не знаете точно в кой сектор от хороскопа ви попада Новолунието, вижте какво в живота ви не ви носи радост и направете крачка към промяната му. 

Девизът на Овен е „Аз съм!“ – това Новолуние в Овен иска да ни подтикне да намерим смелост да последваме вътрешния си глас независимо от това, което близките и обществото искат от нас. Единствено самият човек знае как се чувства и има свободната воля да промени всяка ситуация, ако тя го постиска. За съжаление не винаги се възползваме от това си право, дали поради страх, че ще разочароваме околните – но те ако са държат на нас ще подкрепят всяко наше решение. Или защото вярваме че нямаме избор, а вярваме ли го тогава наистина не виждаме изход от ситуацията и се чувстваме като в капан. Да не забравяме, че е нужно да поемем и отговорност за последствията от направения избор, осъзнато да вземем решението, като поемаме отговорност за това което ще последва, без да обвиняваме някой друг. 

Новолунието в Овен идва да ни каже, че винаги имаме избор и когато сме изправени пред предизвикателство стига да имаме кураж можем да се справим, като последваме вътрешния си глас. А дали сме взели правилното решение ще ни покаже чувството след направения избор - ако усещаме лекота и спокойствие в сърцето си – това е сигурен знак, че сме направили правилния избор!

Няма коментари:

Публикуване на коментар