събота, 3 януари 2015 г.

Пълнолуние в Рак - 05.01.2015г., 02:53ч.

Новата 2015 година започва с Пълнолуние в емоционалният зодиакален знак Рак, което образува аспекти с Плутон, Уран, Хирон и Северен възел. Пълнолунието е подходящо за освобождаване от стари емоционални наранявания, които вече не са реалност в живота ни, но ние продължаваме да ги изпитваме. Хирон е в позитивен аспект с Луната и ще помогне за излекуване на емоционалните ни рани, с които сме готови да се разделим. А научим ли се да наблюдаваме какви емоции изпитваме при различните ситуации във всекидневието ни, да ги осъзнаем преди да им се отдадем напълно бихме могли да ги използваме, като идеален ориентир при вземането на решения. Слънцето е в съвпад с Плутон и двете планети образуват опозиция с Луната – Плутон се свързва с властта, с трансформацията, а също и как използваме собствената си сила. Слънцето, Луната и Плутон са в напрегнат аспект с Уран – това ни показва, че ще излезе на яве информация, която не сме очаквали - както в личен план, така и в световен. Слънцето, Луната и Плутон образуват аспект и със Северния и Южния възел на Луната. Според Жан Спилър „Позицията на южния възел (която се намира точно срещу северния) обрисува онези черти от нашия характер, които са били прекалено развити по време на миналите ни прераждания и обикновено вземат надмощие в нашия характер и в този живот и пречат на равновесието ни. Когато предприемаме различни действия, без да осъзнаваме това, ние обикновено действаме според предопределената позиция от южния възел, защото сме свикнали да постъпваме по този начин. Но в този живот нашият опит ни показва, че подходът към различните ситуации от подобна позиция не дава резултати.“ Т.е. трябва да научим новите уроци, на които ни учи северният възел. 

Всички тези аспекти ни показват, че това Пълнолуние е доста специално. За тези от нас, които се страхуват от новото, от промяната то ще е трудно, защото обстоятелствата ще ги притискат и ще им се наложи да предприемат действия, които те са отлагали. За други, които работят върху своето развитие и не се страхуват от промените, а постоянно учат нови неща може би няма да е толкова емоционално в дните около Пълнолунието, те може би ще видят плодовете на труда който са положили, ще видят колко са се променили. Северния възел е във Везни т.е. поемането на отговорността трябва да стане по един балансиран и хармоничен начин. 
Това Пълнолуние ще ни донесе осъзнаване за емоционалните ни нужди, ще ни донесе информация, която няма как да заобиколим, информация която ще ни накара да бъдем по-осъзнати към света около нас. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар