понеделник, 19 януари 2015 г.

Новолуние във Водолей – 20.01.2015г.


Всеки месец по време на Новолуние имаме възможност да подновим своите цели и намерения. Първото Новолуние за 2015г. е във Водолей. Освен Новолунието във Водолей са още Меркурий и Венера. Водолей е въздушен знак, свързва се както с уникалността на индивида, така и с обединяването на всички в една обща цел за доброто на всички. Водолеят е с блестящ ум, с поглед отправен в бъдещето, той обича свободата и не търпи да бъде ограничаван. 
На следващия ден след Новолунието планетата на комуникацията – Меркурий започва своето ретроградно движение, това подсказва, че новото което ще започнем ще го обмисляме и премисляме до 11.02.2015г., когато Меркурий ще премине в директно движение и ще получим по-ясна информация. Ако е възможно отложете новото начинание за следващото Новолуние, което ще е отново във Водолей и ще е на 18.02.2015г. Ако не е възможно отлагането – то бъдете по-внимателни в детайлите, консултирайте се преди да вземете окончателно решение. 

Новолунието е подходящо за сериозно преразглеждане на мисловния ни свят. Във всеки един момент през главата на човек минават безброй мисли, медиите ни засипват постоянно с негативни новини, рекламните съобщения ни подтикват към свръх пазаруване. Сега е идеалното време да се опитаме да подредим мислите си, да отделим собствените от тези които не са наши. Най-лесно чуждите мисли се откриват като спрем за миг и се запитаме: „Тази мисъл наистина ли е моя?“, „Този стока наистина ли ми е нужна?“. С практика след време ще успеем лесно да хващаме мислите, които не са наши, ще можем веднага да регистрираме и спираме тревожните мисли, които не са наши, а са „посяти“ от негативните новини в медиите. Важно е да следим мислите, които минават през главата ни, важно е да се убедим че позицията която имаме по дадена тема е лично наша, а не програмирано от външния свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар