събота, 3 януари 2015 г.

Ретрограден Меркурий през 2015г.

За тези от вас, които следят ретроградното движение на планетата Меркурий – ето кога ще е през 2015 година:


21 януари  – 11 февруари 2015г.
18 май – 11 юни 2015г.
17 септември – 9 октомври 2015г.


В митологията Меркурий е пренасял послания от боговете до хората. В астрологията планетата отговаря за комуникацията, информацията - как я получаваме и възприемаме, начина ни на мислене, както и за кратките пътувания. Планетата Меркурий е ретроградна 3 до 4 пъти в годината, за период от около 30 дни. В действителност планетата не променя орбитата си, а когато я наблюдаваме от Земята се създава илюзията, че се движи обратно на орбитата си около Слънцето. 

В периода, когато Меркурий е ретрограден не е подходящо да се сключват договори, да се взимат важни решения, да се купува електроника. Ако не могат да се отложат – то трябва много внимателно да се преразгледат и проверят всички факти, да се направят консултации с компетентни лица. Защото основното въздействие на ретроградния Меркурий е да ограничи информацията, която получаваме т.е. няма да има достатъчно ясното по въпроса, за да вземем адекватно решение. След преминаването на този период задължително изникват допълнителни условия, за които не сме били на ясно, или са ни били споменати, но не сме им обърнали внимание. 

Често този период е доста изнервящ защото всичко става по-бавно от обикновено, компютрите се развалят, точно когато спешно трябва да изпратим писмо, а околните все едно говорят на неразбираем за нас език. Опитайте се да сте максимално ясни в това, което казвате, за да избегнете недоразумения. Ако ще пътувате в този период проверете внимателно дали сте си взели всичко необходимо за пътуването и тръгнете по-рано от предвиденото.

Ретроградността на Меркурий има и позитивна страна. Периодът е подходящ за преразглеждане на решения, идеи. Дава ни време да преосмислим взетите до тук решения и ако искаме да ги коригираме, можем да наваксаме с нещата, с които сме изостанали. В такъв период се завършват неща, които не сме могли да приключим от дълго време. Срещаме хора от миналото ни, с които не сме се виждали с години. За да преминем по-леко през този период трябва да се заредим с търпение и бъдем повече наблюдатели, от колкото активно действащи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар